USA kehottaa lopettamaan Syyrian hallinnon hyökkäyksen

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

USA lippu
Kuva: pexels.com

USA kehottaa lopettamaan Syyrian hallinnon hyökkäyksen

“Etsimme vaihtoehtoja siitä, kuinka voimme parhaiten tukea Turkkia tässä kriisissä”, USA:n ulkoministeriön edustaja kertoi Anadolu Agencylle “Pysymme Naton liittolaisen Turkin vieressä ja vaadimme edelleen tämän Assadin hallinnon, Venäjän ja Iranin tukemien joukkojen halveksittavan hyökkäyksen välitöntä lopettamista”, nimettömyysehdolla puhuva ulkoministeriön edustaja kertoi Anadolu-virastolle.

MAINOS!

“Kuten presidentti ja sihteeri ovat todenneet, etsimme vaihtoehtoja, joilla voimme parhaiten tukea Turkkia tässä kriisissä”, edustaja lisäsi. Assadin hallinnon Idlibissä suorittamassa ilmaiskuissa sai surmansa ainakin 33 turkkilaista sotilasta ja 36 muuta loukkaantui, Turkin virkamies sanoi torstaina myöhään.

“Hyökkäyksen jälkeen on kriittisesti haavoittuneita ihmisiä, ja heitä hoidetaan sairaaloissa”, Turkin eteläisen Hatayn provinssin kuvernööri Rahmi Dogan kertoi aikaisemmin Anadolu-virastolle. Hyökkäyksen jälkeen Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu puhui diplomaattisten lähteiden mukaan Naton päällikön Jens Stoltenbergin kanssa puhelimitse, mutta keskusteluaiheesta ei paljastunut mitään tietoa.

Turkki ja Venäjä sopivat syyskuussa 2018, että Idlib muuttuu eskaloitumisvyöhykkeeksi, jolla aggressiiviset toimet on nimenomaisesti kielletty. Eskaloitumisvyöhykkeellä on tällä hetkellä 4 miljoonaa siviiliä. Yli 1,7 miljoonaa syyrialaista on muuttanut Turkin rajan lähelle voimakkaiden hyökkäysten takia. Syyrian verisen sisällissodan puhkeamisen jälkeen vuonna 2011 Turkki on ottanut noin 3,7 miljoonaa syyrialaista, jotka pakenivat maastaan, joten se on maailman suurin pakolaisten isäntämaa.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Idlibin syyrialaiset ovat Assadin raakuuden ja jäätyvän sää välissä