Idlibin syyrialaiset ovat Assadin raakuuden ja jäätyvän sää välissä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

pakolaisleiri
Pakolaisleiri Turkissa. kuva: Wikimedia

Idlibin syyrialaiset ovat Assadin raakuuden ja jäätyvän sää välissä

Abdul Selam al Sherif, joka työskentelee Turkin IHH-avustusryhmässä, joka sijaitsee Gaziantepissa lähellä Syyrian rajaa, sanoo, että ainakin 800 000 ihmistä on joutunut siirtymään kotona ja 60 prosenttia heistä on lapsia.

MAINOS!

Idlibissä asuva syyrialainen aktivisti Shaza Barakat puhui TRT World: lle ja sanoi, että Venäjän-Assadin hallinnon politiikka Syyrian lapsille ja muille siviileille on “poliittisesti rikollinen”. Hän sanoi, että provinssin tiet ovat täynnä siirtymään joutuneita ihmisiä, jotka “pakenevat”.

“Nyt on hyvin kylmä ja kylmä vaikuttaa lapsiin. Jotkut kuolevat kylmän takia. Olemme tallentaneet tapauksia, joissa lapset kuolivat kylmän seurauksena ja jotka jaettiin myös sosiaalisessa mediassa”, kertoi yksi jäsen. Hurras Network, Idlibissä työskentelevä humanitaarinen ryhmä.

“Nämä lapset elävät pelossa ja heiltä puuttuu kaikki, etenkin ruoka. Nämä lapset myös lopettavat koulunsa ja menettävät oikeutensa koulutukseen. Joten tämä on lasten tilanne näissä olosuhteissa, se on erittäin uuvuttava”, tuntematon. ryhmän jäsen sanoi.

”Ongelmana on, että he ovat jättäneet talonsa jäätyvällä talvella. He muuttavat talostaan ​​eivätkä tiedä minne heidän pitäisi mennä. Löydät monia ihmisiä, jotka istuvat autoissaan useita päiviä ”, Sherif kertoi TRT Worldille. “Lämpötilat putoavat siellä-7 ja -8 (celsiusaste)”, hän sanoo. Jäätyvän talven ongelman ja turvakotien löytämisen lisäksi kotimaassaan siirtymään joutuneet ihmiset ovat myös nälkään matkalla, Sherif sanoo. “He tarvitsevat ruokaa, vettä ja kylpyhuoneet käyttääkseen.”

“Kutsumme kaikkia konfliktin osapuolia huomioimaan vaatimukset välittömästä tulitauosta. Pelissä on tuhansien naisten ja lasten henki – tämä on kiireellinen ja ratkaisevan tärkeää.”sanoo Sonia Khush, pelastakaa lapset järjestön johtaja

Lähde: trtworld.com

Helena Ergene

Syrialaiset lapset “mukautuvat” koulutusjärjestelmään