Turkin armeija tuhoaa YPG-miinat, IED: t räjähteet Pohjois-Syyriassa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin armeija tuhoaa YPG-miinat, IED: t räjähteet Pohjois-Syyriassa

(Improvised Explosive Device, IED), Improvisoiduilta räjähteiltä on vaikea suojautua. Pommit on usein naamioitu hyvin, jolloin niiden havaitseminen on erittäin vaikeaa. Nämä niin sanotut tienvarsipommit aiheuttivat suuren vaaran.

MAINOS!

Turkin turvallisuusjoukot, Syyriaan viimeisimmällä terrorismin vastaisella operaatiollaan alueella, ovat tuhottaneet 891 miinaa ja 1 660 improvisoitua räjähdelaitetta, jotka YPG-terroristit ovat istuttaneet Pohjois-Syyriaan.

“Kommandomme jatkavat huolellisesti PKK: n / YPG: n terroristien loukkuun jättämien miinojen / IED: n raivaamista, jotka aiheuttavat suurta vaaraa sotilaille ja siviileille Operaation Peace Spring -alueella. Tähän päivään mennessä on tunnistettu ja hävitetty 1 660 IED: tä ja 891 miinaa tavalla “, puolustusministeriö sanoi torstaina Twitterissä.

Ankara haluaa YPG / PKK-terroristien vetäytyvän alueelta, jotta voidaan luoda turvallinen vyöhyke kahden miljoonan Syyrian pakolaisen turvalliselle palauttamiselle. Turkki käynnisti Peace Spring -operaation, joka on kolmas Syyrian pohjoisosassa tehdyistä rajat ylittävistä terrorismin vastaisista operaatioista, jotka kohdistuvat Daeshiin ja PKK: n Syyrian sivuliikkeeseen YPG kuuluviin terroristeihin.

Operaation, joka toteutetaan kansainvälisen oikeuden ja YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien mukaisesti maan omapuolustusta kunnioittaen, tarkoituksena on perustaa terrorismista vapaa turvallinen vyöhyke syyrialaisille, jotka palaavat alueelle, joka sijaitsee Euphrates-joesta itään. Turkki ja Yhdysvallat ovat sopineet , että Turkilla on 32 km (20 mailia) turvallinen alue Turkin rajan eteläpuolella Syyriassa. Jolta perääntyy Yhdysvaltain tukema Syyrian demokraattinen joukko (SDF), jota YPG-terroristit hallitsevat.

Ankara ja Moskova pääsivät sopimukseen, jonka mukaan YPG / PKK-terroristit vetäytyvät takaisin 32 km (20 mailia) etelään Turkin Syyrian rajasta, ja Turkin ja Venäjän turvallisuusjoukot asettavat siellä yhteispartioita. PKK – jonka Turkki, Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat lisänneet terroristijärjestöksi – on pitänyt käynnissä Turkin vastaista terrorikampanjaa yli 30 vuoden ajan, ja sen seurauksena lähes 40 000 ihmistä, mukaan lukien naiset, lapset ja pikkulapset on kuollut.

Turkki on jo pitkään torjunut terroristien uhan Eufratista itään Pohjois-Syyriassa luvaten sotilaallisia toimia “terroristikäytävän” muodostumisen estämiseksi siellä.
Vuodesta 2016 lähtien Turkin luoteisosassa Syyriassa sijaitsevat Euphrates Shield- ja Olive Branch -operaatiot ovat vapauttaneet alueen YPG / PKK- ja Daesh-terroristeista on antanut mahdollisuudn lähes 400 000 väkivallasta paenneelle syyrialaiselle palata kotiin.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

OPERAATIO “RAUHAN LÄHDE” ON ALKANUT