UNICEF kehottaa YPG: tä / PKK: ta päästämään al-Holin leirillä olevat lapset kotiin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

UNICEF on YK:n lastenjärjestö. YK: n lastenjärjestö pyysi sunnuntaina, että kaikki Koillis-Syyrian pakkosiirretyillä leireillä tai vankiloissa pidetyt alaikäiset päästetään kotiin.

MAINOS!

UNICEF esitti vetoomuksensa sen jälkeen, kun kolme lasta kuoli tulipalossa ylikuormitetussa YPG / PKK: n pitämässä al-Hol-leirissä jossa on (Isis)Daesh-terroristiryhmän vangitut jäsenet.

YPG, joka on PKK-terroristiryhmän Syyrian osasto, valtasi suurimman osan Pohjois- ja Itä-Syyriasta Daeshilta Yhdysvaltojen tuella. He ovat sittemmin pitäneet vankiloissa tuhansia Daesh-terroristeja, kun taas heidän vaimonsa ja lapsensa – kymmeniätuhansia, joista monet ovat ulkomaalaisia – asuvat leireillä.

Pelkästään Al-Holin leirillä asuu lähes 65 000 ihmistä, mukaan lukien noin 28 000 syyrialaista, 30 000 irakilaista ja noin 10 000 muuta ulkomaalaista monesta kansallisuudesta, Yhdistyneiden Kansakuntien arvioiden mukaan. Suurin osa siviileistä tuotiin kovalla voimalla leiriin YPG / PKK: n toimesta huhtikuussa 2017.

“Koillis-Syyriassa on yli 22 000 ulkomaalaista lasta vähintään 60 kansallisuudesta, jotka nääntyvät leireissä ja vankiloissa, tuhansien syyrialaisten lasten lisäksi”, UNICEFin aluejohtaja Ted Chaiban sanoi lausunnossaan antamatta numero tietoja vankiloissa pidettävistä lapsista.

“Koillis-Syyriassa on yli 22 000 ulkomaalaista lasta vähintään 60 kansallisuudesta, jotka viipyvät leireissä ja vankiloissa, tuhansien syyrialaisten lasten lisäksi”, UNICEFin aluejohtaja Ted Chaiban sanoi lausunnossaan antamatta numeroa vankiloissa pidetyistä lapsista.

Hän kehotti YPG: tä / PKK: ta Syyrian koillisosassa ja YK: n jäsenvaltioita “tekemään kaikkensa, jotta nykyisin Syyrian koillisosassa olevat lapset palautetaan takaisin kotiin”.
Heidän pitäisi tehdä tämä “integroimalla syyrialaiset lapset paikallisiin yhteisöihinsä ja palauttamalla ulkomaiset lapset”, hän lisäsi.
YPG / PKK on alkanut lähettää tuhansia siirtymään joutuneita syyrialaisia kotiin leireiltä.

Irakilaiset muodostavat suurimman osan ulkomaalaisista al-Holissa, jossa on myös väitettyjä Daeshin jäseniä noin 50 maasta, mukaan lukien länsimaat.

Ulkomaiset hallitukset ovat epäröineet ottaa takaisin al-Holissa pidettyjä kansalaisiaan.

Mutta toistuvat kehotukset länsimaalaisten kotiuttamiseksi ovat suurimmaksi osaksi menneet kuuroille korville, kun vain kourallinen lapsia ja vielä vähemmän naisia palannut kotiin.

Kolme lasta ja nainen kuoli lauantaina sen jälkeen, kun al-Holin leirissä räjähti takka ja sytytti tulipalon, kertoi YPG / PKK: n virkamies.

YK: n humanitaarisen järjestön OCHA mukaan vähintään 26 loukkaantui.

Lähde: dailysabah

Helena Ergene