Turkki auttaa Idlibiä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Pakolaisten vene
Pakolaisten vene. Kuva: pxhere.com

Turkki auttaa Idlibiä

Turkkilaiset organisaatiot lähettivät keskiviikkona 10 kuorma-autoa humanitaarista apua Syyrian luoteisosaan Idlibiin, jota Bashar al-Assadin hallinnon joukot ovat pommittaneet vakavasti. Turkin kansallinen katastrofinhallintavirasto (AFAD) yhdessä Turkin Punaisen Puolikuun, Humanitaarisen avun säätiön (IHH) ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa toimittivat perustarpeet, mukaan lukien ruoka, hiili, teltat, lämmittimet ja puhdistusaineita.

MAINOS!

Syyria on ollut kurjassa sisällissodassa vuodesta 2011 lähtien, kun Bashar al-Assadin hallinto alkoi demokratian edistämisen vastustamiseen YK: n lukujen mukaan siitä lähtien satoja tuhansia ihmisiä on kuollut ja yli 10 miljoonaa joutunut kotiseudultaan siirtymään.

Idlib kuuluu Turkin ja Venäjän välisessä sopimuksessa vuoden 2018 lopulla vahvistettuun eskaloitumisvyöhykkeeseen. Syyrian hallitus ja sen liittolaiset ovat kuitenkin jatkuvasti rikkoneet tulitauon ehdot ja käynnistäneet usein hyökkäyksiä alueen sisällä, missä tapahtuu hyökkäyksiä ja ne ovat nimenomaisesti kiellettyjä. Eskaloitumisvyöhykkeellä on tällä hetkellä noin neljä miljoonaa siviiliä.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?