Turkkilainen oppositiopuolue MHP vaatii Syyrian hallintoa vetäytymään Idlibistä

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

MHP

Turkkilainen oppositiopuolue MHP vaatii Syyrian hallintoa vetäytymään Idlibistä

Syyrian luoteisosassa Idlibin provinssissa jatkuvien törmäysten keskellä turkkilainen vanhempi poliitikko vaati vastapuolia vetäytymään aiemmin sovittujen linjojen taakse.
“Idlibin taistelu osapuolten tulisi heti vetäytyä sinne, missä niiden pitäisi olla, ja tulitauko olisi heti turvattava”, Nationalistisen liikkeen puolueen (MHP) johtaja Devlet Bahceli kertoi puolueensa parlamentaariselle ryhmälle.

MAINOS!

Bahceli kehotti Venäjän tukemaa Syyrian Bashar al-Assadin hallintoa vetämään joukkonsa takaisin Turkin tarkkailupisteiltä Idlibin ympäriltä helmikuun loppuun mennessä.
“Turkki ei ole vitsi. Lisääntyvät marttyyrien uutiset tulee kalliiksi Assadille, joka maksaa hinnan koko Syyriasta”, hän sanoi.

Turkki ja Venäjä sopivat syyskuussa 2018, että Idlib muuttuu eskaloitumisvyöhykkeeksi, jolla aggressiiviset toimet on nimenomaisesti kielletty. Bahceli kertoi, että Turkin ja Venäjän valtuuskuntien väliset kokoukset pysyvän rauhan ja tulitauon välillä ovat tarkoituksenmukainen ja myönteinen askel. “Turkki seisoo sanansa takana loppuun saakka”, hän sanoi.

Venäjän ja Turkin valtuuskunnat aloittivat keskusteluja maanantaina 17.2.2020 ja jatkavat tiistaina tavoitteenaan käsitellä Idlibin kireää tilannetta. Turkin varaulkoministeri Sedat Onal johtaa Turkin valtuuskuntaa Venäjän ulkoministeriössä pidetyissä suljettujen ovien neuvotteluissa, kun taas Venäjän presidentti Syyriassa-lähettiläs Sergey Vershinin johtaa Moskovaa.

Lähte: aa.com.t

Helena Ergene

Reuters: Turkki ei enää estä ​​pakolaisia ​​pääsemästä Eurooppaan