CHP: n lupaukset tuovat rauhan Lähi-itään, jos heidät valitaan

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

chp
Kuva: wikimedia, CHP:n puheenjohtaja

CHP: n lupaukset tuovat rauhan Lähi-itään, jos heidät valitaan

Turkin tärkein oppositiojohtaja Kemal Kılıçdaroğlu on luvannut tuoda rauhan ja vakauden Lähi-itään perustamalla alueellisen järjestön, johon osallistuisivat Turkki, Iran, Irak ja Syyria, ja lopettaakseen vuosia kestäneen aseellisen konfliktin alueella.

MAINOS!

“Perustamme Lähi-idän rauhan ja yhteistyön järjestön”, CHP:npuheenjohtaja Kemal Kılıçdaroğlu kertoi puoluekokouksessa Ankarassa 16. helmikuuta. ”Turkki, Iran, Irak ja Syyria yhdistyvät tämän järjestön alaisuuteen. Hän sanoo ‘Emme halua välityspalvelusotia alueeillamme. Ratkaisemme ongelmamme yhdessä. ”

CHP: n johtaja kritisoi voimakkaasti Oikeus- ja kehityspuolueen (AKP) hallitusta Turkin suhteiden tuhoamisesta naapurimaihin ja tilan antamisesta jotta suurvallat laajentaisivat vaikutusvaltaansa Lähi-idässä. “Tämä organisaatio ilmentää sanomalla” Emme halua olla suurvaltojen työkalu. “Me rakennamme rauhan rationaalisten politiikkojen avulla”, hän sanoi.

AKP: n politiikka on aiheuttanut erittäin suuren taloudellisen, sosiaalisen ja turvallisuusrasituksen Turkille, jonka on nyt hoidettava 3,6 miljoonaa syyrialaista, Kılıçdaroğlu totesi lisääen, että Turkki on nyt tiukassa nurkassa Syyrian Idlibin maakunnassa. “He etsivät ympäriinsä, mutta eivät löydä ulospääsyä”, hän vihjailee ”Olemme aina kysyneet, mitä Turkki tekee Lähi-idän suolla. Meillä on 122 marttyyria Syyriasta. Mistä syystä?” hän kysyi.

Yksi Lähi-itää koskevan huolestuneen ulkopolitiikan syistä on se, että presidentti Recep Tayyip Erdoğan ei kykene pitämään kieltään puhuttaessa ajankohtaisista kysymyksistä, Kılıçdaroğlu:n mukaan. Nyt toteutettava ulkopolitiikka on seurausta joukosta miehiä puheenjohtajakaudella. He ovat syrjineet ulkoministeriötä. Kukaan ei uskalla uhmata Erdoğania, että tämä on väärää politiikkaa ”, hän totesi.

Ulkopolitiikka on yksi painopisteistä, kun CHP nousee valtaan, Kılıçdaroğlu sanoi.”Me tuomme rauhan naapureidemme kanssa”, hän totesi. ”Meidän on muutettava tämä alue vauraaksi alueeksi.Meidän tulee johtaa Turkin täysjäsenyyteen Euroopan unionissa. ” ”Me tulemme valtaan vuonna 2023 kruunaamaan tasavallan demokratialla. Tämä on velvollisuutemme lapsillemme ”, Kılıçdaroğlu lisäsi.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Helena Ergene

YK hylkäsi että Turkki lopettaisi “Rauhan Lähde” operaation