Uusi pakolaisaalto Turkin rajalle päin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Google mainos

pakolaisleiri
Pakolaisleiri Turkissa. kuva: Wikimedia

Uusi pakolaisaalto Turkin rajalle päin

80 000 syyrialaista joutunut siirtymään viimeisen viiden päivän aikana

Ainakin 80 000 syyrialaista on siirtynyt lähelle Turkin rajaa viiden viime päivän aikana Bashar al-Assadin hallinnon, Venäjän ja Iranin tukemien ryhmien voimakkaiden hyökkäysten takia Pohjois-Syyrian maakunnassa, Syyrian reagointikoordinaatioryhmän johtaja Mohammad Halaj sanoi perjantaina.

↓ Yritysten mainos palsta. ↓

Halajin mukaan vähintään 180 000 siviiliä oli joutunut siirtymään Idlibissä marraskuun alusta lähtien hyökkäysten takia. Hänen mukaansa Venäjä ja hallitus hyökkäävät sairaaloihin, kouluihin, moskeijoihin ja taloihin pakottaakseen siviilit pois kaupungista ja pitämään heidät poissa kotoaan.

Paikallishallinnon mukaan Idlibissä asuu 2,4 miljoonaa ja 1,3 miljoonaa maan sisällä siirtymään joutunutta henkilöä. Jos hallinnon ja sen liittolaisten harjoittama aggressio jatkuu, Turkki ja Eurooppa ovat vaarassa joutua uuteen pakolaisten tulvaan.

Yli miljoona syyrialaista on muuttanut Turkin rajan lähelle. Syyrian verisen sisällissodan puhkeamisen jälkeen vuonna 2011 Turkki on ottanut lähes 4 miljoonaa pakenevaa syyrialaista.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Helena Ergene

Google Mainos


Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.