Turkkilainen meze resepti, taze ezmesi

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Ezme, turkkilainen tomaatti-paprikasalaatti

Turkkilainen meze resepti, taze ezmesi

Turkkilainen sana taze tarkoittaa tuoretta, ja juuri sitä tämä meze onkin: sekoitus pilkottuja tuoreita kasviksia. Seuranaan makeat meloni- ja fetakuutiot tai chilillä ja oreganolla maustetut pulleat mehukkaat oliivit tämä on meze-ruokaa yksinkertaisimmillaan ja parhaimmillaan. Se on suosittua kebabravintoloissa, ja siitä saa maukkaan välipalan tai alkuruoan, joka maistuu lämpimän rapeakuorisen leivän tai paahdetun pitaleivän kanssa.

Taze ezmesi ( 4:lle )

  • 2 isoa kaltattua tomaattia hienoksi pilkottuna
    (ilman siemeniä)
  • 1 vihreää paprika hienoksi silputtuna
    (ilman siemeniä)
  • 1 hienoksi silputtu sipuli
  • 1 hienoksi silputtu vihreä chilipaprika ilman siemeniä
  • 1 pieni nippu tuoretta persiljaa hienoksi silputtuna
  • pari tuoretta mintunlehteä hienoksi silputtuna
  • 1 – 2 rkl Tariş oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Yhdistä kaikki pilkotut ja hienonnetut ainekset kulhossa ja sekoita hyvin.
Sido seos öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa huoneenlämpöisenä annoskulhoissa tai isolta tarjoiluvadilta.

Lähde: keittotaito.com

Kiitos luvasta keittotaito.com:lle

Turkkilainen meze ”Ajvar”

Tietoa Ali Ergene 1198 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.