Turkkilainen meze resepti, taze ezmesi
Turkkilainen sana taze tarkoittaa tuoretta, ja juuri sitä tämä meze onkin: sekoitus pilkottuja tuoreita kasviksia. Seuranaan makeat meloni- ja fetakuutiot tai chilillä ja oreganolla maustetut pulleat mehukkaat oliivit tämä on meze-ruokaa yksinkertaisimmillaan ja parhaimmillaan. Se on suosittua kebabravintoloissa, ja siitä saa maukkaan välipalan tai alkuruoan, joka maistuu lämpimän rapeakuorisen leivän tai paahdetun pitaleivän kanssa.
Taze ezmesi ( 4:lle )
- 2 isoa kaltattua tomaattia hienoksi pilkottuna
(ilman siemeniä) - 1 vihreää paprika hienoksi silputtuna
(ilman siemeniä) - 1 hienoksi silputtu sipuli
- 1 hienoksi silputtu vihreä chilipaprika ilman siemeniä
- 1 pieni nippu tuoretta persiljaa hienoksi silputtuna
- pari tuoretta mintunlehteä hienoksi silputtuna
- 1 – 2 rkl Tariş oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Yhdistä kaikki pilkotut ja hienonnetut ainekset kulhossa ja sekoita hyvin.
Sido seos öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa huoneenlämpöisenä annoskulhoissa tai isolta tarjoiluvadilta.
Lähde: keittotaito.com
Kiitos luvasta keittotaito.com:lle