Anatolian piilotetut helmet

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Asklepion
Asklepion, Bergama, Turkki

Anatolian piilotetut helmet

Asklepion, muinaisen Kreikan ja Rooman terveys- ja hyvinvointikeskus

Ennen kuin suuntaat Asklepioniin voit käydä Bergaman museossa, joka tarjoaa erittäin informatiivista tietoa alueen historiasta, muista merkittävistä paikoista Bergamassa, meneillään olevista arkeologisista kaivauksista ja Asklepionin retriitistä.

MAINOS!

Lisäksi saat mahdollisuuden tutkia erilaisia esineitä, jotka on kaivettu alueelta ja jotka tarjoavat alustavan käsityksen ajan käytännöistä. Bergaman museo on avoinna joka päivä, ja sinne pääsee vain 10: llä TL – mutta sinne pääsee ilmaiseksi museokortilla (helppo ostaa melkein kaikista Turkin museoista, ja se tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikkiin suojattuihin kohteisiin kulttuuri- ja matkailuministeriö).

Uskotaan, että Asklepion perustettiin 1500-luvulla eKr. Hellenistisen aikakauden aikana kreikkalais-roomalaisen lääketieteen jumalan Asclepius kunniaksi. Vaikka ensimmäiset rakenteet perustettiin jo neljännellä vuosisadalla eaa.

Nykyiset Asklepionin rauniot ovat peräisin alkaen jKr toisella vuosisadalla, jolloin Rooman keisari Hadrianus oli vallassa. Monet ihmiset, myös köyhät potilaat, jotka tarvitsivat lääketieteellistä apua, saapuivat Asklepioniin hoitoon.

Asklepion oli yksi antiikin maailman suosituimpia parantamis keskuksia sen tarjoamien erilaisten hoitojen vuoksi, jotka olivat ennennäkemättömiä tuon ajan ihmisille, samoin kuin sen poikkeuksellisen arkkitehtuuri.

Maa, jolle Asklepion rakennettiin, on pieni hedelmällinen laakso Geyikli-vuoren juurella, joka sijaitsee koilliseen Bergamasta. Laaksoa ympäröivien luonnon lähteiden katsottiin olevan pyhiä, ja niillä uskottiin olevan parantavia voimia.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Antalya – suurkaupunki tänään