Belgian nyrkkeilevä mummi tyrmää Parkinsonin tautia Antalyassa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: Reuters

Nancy Van Der Straeten hyppää nyrkkeilykehään käsissään loistavat nyrkkeilyhansikkaat ja jaloissaan purppuranväriset lenkkarit ja alkaa lyödä taistelussa, etenevän neurologisen sairauden, taudin vakavia oireita vastaan.

MAINOS!

Kuusi vuotta diagnoosin jälkeen Van Der Straeten löysi nyrkkeilyn edut vahingossa tutkiessaan tautia. Siitä lähtien kun hän on parantanut oloaan käymällä nyrkkeilemässä kuntosalilla kolme kertaa viikossa.

“Se ei pysäytä Parkinsonin tautiasi. Parkinsonin tauti on rappeuttava sairaus. Se ei koskaan lopu, mutta voit … hidastaa sitä”, van der Straeten sanoi kuntosalilla Antalyassa, jossa hän on asunut 15 vuotta.

“Jos olet yli 50-vuotias, he katsovat sinua todella näin:” Mitä aiot tehdä täällä? “Mutta he ovat lempeitä sydämestään, turkkilaiset. Joten he antoivat minun tehdä tätä”, hän kertoi

“Lääkärini sanoi eräänä päivänä, sinua on kielletty istumasta. Jatka, jatka, jatka. Ja se on minun neuvoni kaikille”, hän sanoi.”Mene urheilemaan ja tee jotain, josta pidät.”

Huonekalujen suunnittelija ja taidemaalari van der Straeten sanoi, että kotitöiden tekeminen on ollut helpompaa siitä lähtien, kun hän aloitti nyrkkeilyn.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene