Eastern Express (Ankara-Kars-Ankara)

Google mainos

Kuva: flickr.com

EASTERN EXPRESS (ANKARA-KARS-ANKARA)

Junareitti ( Eastern Express )Turkissa Ankara-Kars-Ankara on noussut matkailijoiden suureen suosioon. Olen itse matkustanut reitillä pari kertaa ( opiskelin matkaoppaaksi Karsissa ) ja voin ehdottomasti suositella reittiä. Maisemat ja näkymät ovat hämmästyttävät ja sanoinkuvaamattoman kauniit. Matkan varrella näkee korkeita vuoria, auringonlaskuja-ja nousuja, historiallisia rakennuksia, eläimiä vuoristossa ja laaksoissa ( vuohet, lampaat, hevoset ) ja pikkukyliä, joista voi nähdä savun tupruttavan taloista. Matka on oikea elämys.

Reitin kulku on Ankara-Kirikkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars. Juna pysähtyy jokaisessa paikassa noin puoli tuntia ja paikalliset ihmiset tulevat myymään matkustajille paikallisia herkkuja junaan. Matka kestää yhteensä 24-30 tuntia. Reitti menee korkeiden vuorien läpi ja on vaikekulkuinen, joten matka teko on hidasta. Reitti on rakennettu aikoinaan toisen maailmansodan jälkeen saksalaisten kanssa yhteistyönä. Junassa on ravintolavaunu ja makuuvaunu. Vessat ovat puhtaita ja siistejä.

Kun saanut Karsiin, niin siellä on paljon nähtävää. Kaunista ja ainutlaatuista arkkitehtuuria. Karsin linna on mahtava ja ehdottomasti nähtävä. Anin rauniot ovat ovat kaupungin ulkopuolella Armenian rajan lähellä. Kars on kuuluisa juustoistaan ja hanhen lihastaan. Karsissa on talvella kylmä ja kesällä viileä.

Liput kannatta varata ajoissa. Lippuja saa varata internetistä ja juna-asemilta.

Lähde: hurriyetdailynews.com

 

Mustafa Orhan

Google Mainos

Tietoa Mustafa Orhan 126 Articles
Olen pienestä pitäen ollut mukana politiikassa ja pitkään työskennellyt matkailualalla. Olen opiskellut matkaoppaaksi Turkissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.