Koronaviruksen taudinpurkaus kiipeää jälleen Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin terveysministeri Fahrettin Koca
Turkin terveysministeri Fahrettin Koca

Koronaviruksen taudinpurkaus kiipeää jälleen Turkissa

Terveysministeri Fahrettin Koca ilmoitti perjantaina, että koronaviruksen taudinpurkaus kiipeää jälleen Turkissa, ja kehotti ihmisiä uhraamaan mukavuutensa noudattaakseen suojelun sääntöjä
Ministeri kehotti ihmisiä ponnistelemaan “yhtä voimakkaasti kuin terveydenhuollon työntekijät potilaiden parantamiseksi” noudattamalla sääntöjä.

MAINOS!

“Meillä ei ole vahvempaa asetta kuin toimenpiteet pandemian torjunnassa. Tämä on taistelu, jota emme voi voittaa vain hoitamalla potilaita, vaan vain estämällä taudin leviämisen. Tämä on mahdollista vain noudattamalla sääntöjä ”, ministeri sanoi.

Perjantaina hänen puheenvuoronsa tuli sen jälkeen, kun Turkki ilmoitti yli 2000 uudesta potilaasta kahden päivän peräkkäin torstaina ja perjantaina. Istanbulissa on nyt 40% kaikista tapauksista.
Hän twiitasi torstaina, että Istanbulin taudinpurkauksen suurin taistelu on “tungosta vastaan” ja kehotti ihmisiä välttämään tungos paikkoja kaupungissa, jossa “tapausten” määrä kasvoi viisi kertaa enemmän kuin pääkaupunki Ankarassa.

Bursa on Turkin neljänneksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on yli 3 miljoonaa ja merkittävä teollisuuden keskus. Ministeri kuvaili sitä yhdeksi “COVID-19-taistelun keskuksista”. Kaupunki oli yksi niistä paikoista, jossa potilaita on ollut eniten viime päivinä Istanbulin jälkeen. ”Väestön liikkuvuus ja Bursan sijainti tiiviisti yhteydessä muihin kaupunkeihin ovat merkittävää. Kaikki taudinpurkauksen vastaiset saavutukset vaikuttavat koko maahan ”, Koca totesi. “Päivittäisten tapausten määrä lähes kolminkertaistui täällä syyskuun puoliväliin verrattuna”, hän totesi.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Suomen media ja Turkin uutisointi