Armenian lehdistö käyttää valokuvia turkkilaisista julkkiksista osana sodan propagandaa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Armenian lehdistö käyttää valokuvia turkkilaisista julkkiksista osana sodan propagandaa

Yhdessä näistä artikkeleista Armenian julkisen radion virallisella turkinkielisellä verkkosivustolla käytettiin valokuvia kuuluisasta turkkilaisesta poplaulajasta Serdar Ortaçista sotapuvussa viimeisissä yhteentörmäyksissä tapettujen Azerbaidžanin sotilaiden joukossa.

MAINOS!

Artikkeleissa “Päivien aikana tapettujen Azerbaidžanin sotilaiden määrä” ja “Kovat taistelut jatkuvat etelässä” verkkosivustolla käytettiin Ortaçin valokuvia, jotka otettiin 20 vuotta sitten hänen pakollisen asepalveluksensa aikana Turkin armeijassa.

Sivusto käytti myös valokuvia turkkilaisesta näyttelijästä Alp Kırşanista, turkkilaisesta kuuluisasta kokista ja ravintolasta Burak Özdemiristä sekä turkkilaisesta venäläisestä näyttelijästä ja mallista Andrey Polyaninista useissa Vuoristo-Karabahin yhteenottoihin liittyvissä artikkeleissa.

Vuoristo-Karabahissa on viime viikkoina käynyt kovaa taistelua, joka on vaatinut ainakin 600 ihmisen, myös siviileiden, hengen. Yhdistyneiden Kansakuntien ja kansainvälisen oikeuden mukaan alue on osa Azerbaidžania.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

“Vuoden 1915 tapahtumia on käytetty vihan viljelyyn Turkkia vastaan”