Kreikkalaiset pakottavat siirtolaiset työntämään muita takaisin Turkkiin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kreikan turvallisuusjoukot pakottavat turvapaikkaa hakevat laittomat siirtolaiset työntämään turvapaikanhakijoita takaisin Turkkiin, tiistaina paljastettiin mediaraportti.

MAINOS!


Brittilehti The Guardian kertoi, että kuusi väkivaltaisesti värvättyä miestä puhui julmista laittomista työntöistä, joihin sisältyi uhkailua, hakkaamista ja ryöstelyä sen jälkeen, kun heidät pakotettiin Kreikan poliisin väkivaltaisiin, laittomiin takaiskuoperaatioihin militarisoidulla rajavyöhykkeellä pimeässä yössä.


Kuusi siirtolaista, syyrialaiset ja marokkolaiset, selittivät osallistuvansa pakotusoperaatioihin Maritsa-joella (Meriç). Vastineeksi poliisin muistiosta, joka salli heille kuukauden oleskelun Kreikassa, siirtolaiset väittävät, että syyrialainen mies, joka asui kontissa Kreikan poliisiaseman pihalla, värväsi heidät väkisin tai houkutteli heidät sinne ja käytti heitä sitten veneilijöinä muiden siirtolaisten kuljettamiseen takaisin. Turkkiin.


“He sanoivat nähneensä Kreikan poliisin karkottavan, ryöstävän ja hyökkäävän turvapaikanhakijoita ennen kuin heidät laitettiin takaisin ylikuormitettuihin puhallettaviin veneisiin, jotka sitten käskettiin kuljettamaan heidät takaisin syvän ja nopeasti virtaavan joen yli Turkin rantaan”, raportti. sanoi.


The Guardianin, Lighthouse Reportsin, Le Monden, Der Spiegelin ja ARD Report Münchenin yhteinen tutkinta on saanut visuaalisia todisteita miesten todistajanlausuntojen vahvistamiseksi ja asiakirjoja, jotka vahvistavat heidän pidätyksensä ja myöhemmin Kreikan viranomaisten vapauttamisen. Miehet olivat niiden joukossa, jotka vastasivat Facebook-ryhmään Consolidated Rescue -ryhmään, joka oli pyytänyt ihmisiä puhumaan käytännöstä.


Kreikan viranomaiset ja sen pääministeri Kyriakos Mitsotakis ovat jatkuvasti torjuneet syytökset ja korostaneet, että Kreikalla on “tiukka mutta oikeudenmukainen” maahanmuuttopolitiikka. “Mutta rajakylien paikalliset ihmiset puhuivat avoimesti turvapaikanhakijoista, jotka yleensä naamioituvat ja jotka työskentelevät poliisille, ja kaksi korkeaa kreikkalaista virkailijaa vahvistivat käytännön käyttää kolmansien maiden kansalaisia valtamiehenä vastaiskuissa”, raportissa korostetaan.

Lähde: dailysabah.com