Lapin Salla (kunta) kaupunki hakee kesäolympialaisia 2032

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Salla
Kuvakaappaus Sallan kaupungin videosta

Turkkilainen verkkolehti Yeşil gazete “Vihreä lehti” on uutisoinut Suomen Sallan (kunta) kaupungista. Suomalainen Salla on hakenut myös vuoden 2032 kesäolympialaisia. Vaikka muiden kaupunkien valtti on infrastruktuuri, heidän on ilmastokriisi.

MAINOS!

2032 kesäolympialaisten järjestymisestä  kilpailu on lisääntynyt. Maailman kylmimpänä kaupunkina tunnettu Suomen Salla halua olla mukana 2032 järjestettävissä kesäolympialaisissa. Kaupunki (kunta) on jo tuottanut kunnianhimoisen videon isäntäehdokkaana, jossa kisojen saannista kilpailevat Jakarta, Istanbul ja Soul.

Julkaistussa mainosvideossa paikallinen asukas sanoi: “En ole koskaan tuntenut lämpöä ennen, mutta olen varma, että se tulee.” Toinen sanoi: “12 vuoden kuluttua jää on kadonnut ja tämä on täydellinen järvi.” Kolmas henkilö, joka astuu kuvaan surffilaudan kanssa, sanoi: “Odotan innolla lumen sulamista”.

Kesäaktiviteetit arktisen näkymän sijaan

Vaikka muilla kilpailevilla kaupungeilla on etu, kuten infrastruktuuri, Sallalla on ilmasto kriisi. Virallisella Salla 2032 -sivustolla on sulava vuoristomaisema ja olympiarenkaat logona. Salla lupaa jotain ainutlaatuista muihin kaupunkeihin verrattuna: kaupunki, jossa perinteinen kesätoiminta korvaa arktisen maiseman.

The Guardianin mukaan Sallan (kunta) kaupunginjohtaja Erkki Parkkinen sanoi: “Pidimme tästä ajatuksesta, koska olemme huolissamme ilmastonmuutoksesta ja elämme ja näemme muutokset tapahtuvat arktisella alueella.”

‘Muutokset ovat nopeampia’

Lapissa on tällä hetkellä tarpeeksi lunta talvi maisema kuvia varten. Arktisella alueella on kuitenkin ilmaston lämpenemisen aiheuttamat radikaalit ilmastonmuutokset, eikä Suomen Sallan (kunta) kaupunki ole poikkeus.

“Parkkinen sanoi. Talvet ovat tulleet myöhemmin kuin aikaisemmin, ja sää on muuttunut arvaamattomammiksi”. Joinakin päivinä voimme saavuttaa -30C ja kahden päivän kuluttua se voi nousta plus-asteisiin. “Muutokset ovat nopeampia kuin ennen.” www.Leon.Futbol/winmasters

Sallan maskotti kesän 2032 olympialaisissa on poro, joka on kuollut sukupuuttoon lämpötilan noustessa. Alta löytyy Sallan (kunta) kaupungin kesäolympialaisten 2032 ehdokkuus video:

Lähde: yesilgazete.org

Ali Ergene

Lahti on Turkin mediassa

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.