“maailma on isompi kuin viisi” lausuma on inspiroinut lauluntekijää

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Recep Tayyip Erdoğan
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan

Presidentti Erdoğanin “maailma on isompi kuin viisi” lausuma on inspiroinut lauluntekijää

Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin lausuma motto “maailma on isompi kuin viisi” tuli äskettäin julkaistun kappaleen pääteemaksi. “Maailma on isompi kuin viisi” laulun, jonka esittää sveitsiläinen laulaja EK’rem, jaettiin YouTubessa torstaina.

MAINOS!

Laulun on kirjoittanut Turgay Evren, Istanbulilaisen kansanedustaja Aziz Babuşçu aloitteesta. Laulun videossa on kuvia sorretuista ja kamppailevista ihmisistä, kansannousuista ympäri maailmaa, mukaan lukien Myanmar, Syria, Palestiina ja useat Afrikan maat.

Babuşçun mukaan näyttämällä maailman lukuisilla alueilla esiintyviä draamoja “Maailma on isompi kuin viisi” yrittää puuttua ihmisten tunteisiin ja vaatia toimintaa. Ensimmäistä kertaa EK’rem ja Evren eivät liity toisiinsa. Heinäkuussa he julkaisivat kappaleen nimeltä “My Beloved Turkey”, joka merkitsi verisen vallankaappauksen ensimmäisen vuosipäivän, joka tappoi yli 200 ihmistä 15.7.2016.

Erdoğanin “maailma on isompi kuin viisi” mantra viittaa Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston viiteen pysyvään jäseneen eli Kiinaan, Ranskaan, Venäjään, Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan, joilla on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa.

Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri kritisoi usein sitä, että nämä maat voivat estää keskeiset kansainväliset päätökset erilaisista herkistä asioista ja hän vaatii Y.K:n uudistusta.

Lähde: dailysabah.com

EK’rem – The World Is Bigger Than Five (Dünya Beşten Büyüktür) (Official Video)

EK’rem – My Beloved Turkey (Sevgili Türkiyem) (Official Video)

Ali Ergene

EU maat eivät ota vastaan edes omia terroristeja!

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.