Maailman suurvallat ovat rosvoja!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Google mainos

rosvo
Kuva: flickr.com

Maailman suurvallat ovat rosvoja!

Monien maiden kansat ovat heräämässä miten maailman suurvallat rosvoilevat heitä. Nämä suurvaltojen edustajat puhuvat hienosti mutta nämä puheet eivät pitää paikkansa. Ns. joku tuo demokratia, joku tuo ihmisoikeuksia, joku halua oikeusvaltiota, joku lupaa sananvapautta, joku lupaa itsenäisyyttä, vapautta, joku lupaa äidin kielen koulutusta jne. Lista “valheet” on niin pitkät että ei mahdu tänne. Nämä ovat kauniita lauseita. Mutta nämä suurvallat ratsastavat näillä kauniilla lauseilla että ne saisivat hyötyä itselleen.

Yritysten mainos palsta:
Yritysten mainos palsta:

Ottomanin valtakunta hajoitettiiin ihan samalla taktiikalla. Miten kävi ja edelleen käy Ottomaniin kuuluville maille? Ovatko he saaneet kaikki yllämainitut lupaukset. Luettelen muutamia maita teille. Esim. Irak, Syria, Libya, Egypti, Saudia Arabia, Arabiemiirit, Kuwait, Palestiina, Sudan, Marokko, Algeria, Kreikka, Bulgaria, Albania, Somali jne. He lupailevat nyt samat asiat kurdeille että pääsisivät rosvoilemaan öljyt, maakaasut ja muut luonnonvarat.

Minä kirjoitan koosteen näistä asioista. Koska en pysty kaikkia kirjoittamaan. Tutkikaa vähän historiaa. Monet meistä tietää lähihistorian tapahtumat. Esim. Kuwait. Kukaan ei tiedä millä hinnalla Kuwait sai vapautensa Saddamilta. Kerronpa teille kaikki mitä tehtiin oli peliä. Saddamia yllytettiin että Irak saisi hyökätä Kuwaitiin. Onnistuttiin ja “pelastettiin Kuwait”. Millä hinnalla? Kuwait maksaa seuraavat 100 vuotta korvauksia USA:lle. Eli USA saa ilmaista öljyä 100 vuotta. Ranska on yhtä paha kuin USA. EU maa Ranska sooloilee yksin Libyassa, Syriassa, Afrikassa. Mutta Suomen mediassa Ranskan tekemisistä vaietaan. Nyt nämä suurvallat haluavat Itäisen välimeren luonnonvaroja eli maakaasua. Itäisen välimeren maiden on tehtävä keskenään sopimuksia näistä meri rajoista. Mutta ne yrittävät jättää Turkin näiden sopimuksien ulkopuolelle käyttäen pieniä nukkevaltioita hyväkseen. Yritetään rosvoilla Turkkiin kuuluvia merialueita.

Miettikää minkä takia eri maiden 200 sotalaivaa vartioi Itäisellä välimerellä. Kuten Italian, Ranskan, Venäjän, Kiinan, USA:n. Mitä Italia, Ranska, USA ja muut vartioivat siellä? Miksi nämä maat tuhlaavat omien kansalaisten rahoja siellä? Heillä ei ole asiaa siellä. Elleivät ole viemässä “demokratiaa” meren alle? Vai?

“Maailma on suurempi kuin viisi”

Ali Ergene

Google Mainos

Tietoa Ali Ergene 578 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.