Manchesterin terrori-isku kertoo että sodatkin ovat ulkoistettu

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: pixabay.com

Maailman kansojen yhteinen ääni terrorismia vastaan

Englannin Manchesterissa tapahtunut terrori-isku nosti taas esille terrorismi keskustelun. Meistä jokainen tuomitsee jyrkästi Manchesterin terrori-iskun. Varsinkin Turkin kansa ymmärtää hyvin mitä on terrori. Koska turkkilaiset ovat kärsineet ja taistelleet terrorismia vastaan yli 30 vuotta. Sen tuska on selittämättömän suuri. Virkapukuun pukeutuneet terroristit tekivät terrori-iskun (vallankaappausyritys) Turkissa viime vuonna viimeksi. Ennen sitä on ollut terrori-iskuja Istanbulissa, Ankarassa, Izmirissä, Gaziantepissa, Kayserissa ja monissa muissa Turkin kaupungeissa.

MAINOS!

Monet EU maat jättivät ja jättävät edelleen Turkin yksin terrorismin vastaisessa taistelussa kuten Saksa, Ranska ja monet muut. Saksa jopa antanut turvapaikan virkapukuun puketuneille terroristeille vaikka Saksan NATO liittolainen Turkki on vaatinut palauttamaan heidät Turkkiin oikeudenkäyntiä varten Saksasta. Saksan vastaus on kielteinen. Saksa ei palauta yhtään PKK terroristiakaan Turkkiin.

PKK terrorijärjestön jäsenille annetaan turvapaikka EU maissa vaikka EU on tunnustanut PKK:n terroristi järjestöksi. Terroristit liikkuvat EU maissa vapaasti. He tekevät mielenosoituksia Turkkia vastaan ihan vapaasti. He jopa järjestävät valokuvaesityksiä EU:n parlamentissa. Terroristijärjestön johtaja puhuu videokonferensin kautta heille mutta kun Turkin presidentti haluaa puhua Saksan turkkilaisille videokonferensin kautta Saksa kieltäytyy.

Eikö asiaa näinollen voi tulkita että Saksa suojelee terroristeja antamalla heille turvapaikan, asunnon, palkkaa jne. Jos Saksa on niin innokas ottamaan pakolaisia niin Saksa voisi ottaa lisää oikeita pakolaisia. Miksi Saksa ei ota Syyrian pakolaisia Turkista vaikka on luvannut ottaa ja avustaa heitä.

Miksi EU kohtelee Turkkia väärin? Pelkääkö EU Turkin vahvistumista?

EU vaatii Turkilta että Turkki kaventaisi terrorismi lakia. Miten Turkki voi kaventaa terrorismi lakia kun kaikki terrorijärjestöt hyökkäävät ja tekevät terrori-iskuja Turkkiin alkaen ISIS, PKK, FETO ja DHKP-C. EU vaati Turkilta että Turkin poikkeustila päättyisi heti. EU:n pitäisi vaatia myös Ranskaltakin samaa. Siellä on ollut lähes 2 vuotta poikkeustila voimassa.

Terroristi ei ole vapauden taistelija

Terroristeja luokitellaan vapauden taistelijoiksi, kapinallisiksi monessa mediassa. EU ja media luokittelee terroristeiksi silloin kun terrori-isku tapahtuu EU-maissa muuten he ovat vapauden taistelija, kapinallisti. Näin toimimalla EU toimii ristiriitaisesti jättämällä Turkkin yksin taistelussa terrorismia vastaan. Turkki vastustaa kaikkia terrorijärjestöjä. Sillä ei ole väliä kuka on tehnyt, ketä vastaan on tehty, millä nimellä on tehty terrori-isku. Kaikki ovat terroristeja.

Herättääkö vihdoin viimeinen terrori-isku länsimaat?

Kaikkien maiden pitäisi taistella yhdessä terrorismia vastaan kuten Turkin presidentti on sanonnut monta vuotta. Jos EU maat jatkaa taistelua samalla tavalla kuin ennen niin onnistumisesta ollaan kaukana. Ei voi taistella terrorismia vastaan laittamalla pystymiehiä Euroopan maiden kaduille tai luokittemalla toisia terroristeja pahoiksi ja toisia hyviksi jotka ovat oikean asian puolesta kapinallisia, vapaudentaistelijoita. On sekin väärin luokitella heitä islamilaisiksi terroristeiksi. Terroristi on aina terroristi.

Jos halutaan oikeasti taistella terrorismia vastaan niin kaikkien maiden on tehtävä yhteistöitä Turkin kanssa. Turkki on lisännyt taistelua terrorismia vastaan huomattavasti viime vuosina ja varsinkin viime vuoden vallankaappausyrityksen jälkeen. Turkin turvallisuusjoukot ovat takavarikoineet huomattavan isoja määriä aseita Turkissa. Aseita on niin paljon että niillä aseilla voi varustaa pienen maan armeijan.

Mistä aseet tulee terroristeille?

Turkissa takavarikoidut aseet ovat valmistettu eri EU maissa kuten Saksa, Hollanti, Itävalta, Italia. Miten valtioiden valmistamat aseet joutuvat terroristijen käsiin? Kuka myy aseita heille? Mistä terrorijärjestöt saavat rahaa? Miten ylläpidetään tuhansia terroristeja? He tarvitsevat ruoka, vaatteita, varustelua, palkkaa, koulutusta, teknologiaa jne. Terrorijärjestöt ovat isoja organisaatioita. Kun pieni yrityksen omistajakaan ei pysty elättämään itseään helposti ja usein joutuu konkurssiin niin miten terrorijärjestöt pysyvät pystyssä monta vuotta kuten PKK-terrorijärjestö joka on ollut pystyssä 1980 vuodesta lähtien .

Vastaus on se että valtiot ovat terrorijärjestöjen takana

Ilmeisesti maiden välisiä sotia käydään nykyään terrorijärjestöjen kautta. Nykyään työelämässä ulkoistetaan kaikkia toimintoja niin sodatkin on ilmeisesti ulkoistettu. Ei ole muuta järkevää selitystä. Maiden on tehtävä yhteistöitä keskenään. Monet maat kuitenkin tekee salaa yhteistöitä terrorijärjestöjen kanssa mikä on väärin. USA on alkanut tekemään nyt julkisesti yhteistöitä terrorijärjestöjen kanssa Syyriassa vaikka on Turkin NATO liittolainen. Turkki vastustaa yhteistyötä terroristijärjestön kanssa ja tarjoaa yhteistöitä USA:lle.

NATO kokous

NATO maiden johtajat kokoontuvat lähiaikoina EU:n pääkaupunki Brysselissä. Toivotaan että herrat tekevät konkreettisia päätöksiä taistelussa terrorismia vastaan.

Ali Ergene

EU maat eivät ota vastaan edes omia terroristeja!

Tietoa Ali Ergene 1150 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.