Moskeija avasi ovet köyhille!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Sahil moskeija Kusadasissa
Kuva ei liity uutiseen. Kuvan moskeija on Kuşadasıssa. Kuva: Ali Ergene

Istanbulissa moskeija avasi ovet köyhille COVID-19 pandemian keskellä

Istanbulissa sijaitsevan moskeijan imaami avasi moskeijan tilat niille jotka tarvitsevat ruokaa ja peruspuhdistusaineita, koronaviruksen puhkeamisen vuoksi. Vapaaehtoinen projekti yhdessä Vefan sosiaalisten tukiryhmien kanssa jakaa riisiä, maitoa, jauhoja, siivoustarvikkeita asukkaille.

MAINOS!

Muutos tehtiin yhteistyössä Vefan sosiaalisten tukiryhmien kanssa, jotka ovat työskennelleet Turkissa toimittaakseen apua tarvitseville. Imam Abdulsamet Cakir toi ruokaa ja siivoustuotteita moskeijaan ja kutsui asukkaita lahjoittamaan, jos pystyvät, mutta myös ottamaan tarvittaessa riisiä, maitoa, jauhoja ja siivoustarvikkeita.

“Meillä on kaikkea mitä perhe voi tarvita nykyään. Öljy, tee, sokeri, riisi, puhdistusaineet ja makeiset lapsille. Haluamme tuoda hyväntahtoiset ja tarpeessa olevat ihmiset yhteen”, kertoi Cakir aloitetusta vapaaehtoistyöstä joka alkoi viime perjantai 10.4.2020.

Lähetettyään videon sosiaaliseen mediaan moskeija on saanut myönteisen vastauksen yhteisöltä. “Apua tarvitsevat ihmiset tulevat tänne ja ottavat kaiken mitä tarvitsevat, eivät enempää”, hän sanoi.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkkiin kauneusleikkaukseen ja samalla lomalle?