Muinainen Miletos -kaupunki

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: Ali Ergene

Muinainen Miletos -kaupunki Aydinin maakunnan Didimin piirikunnassa oli yksi antiikin Kreikan sivilisaation merkittävimmistä kaupungeista filosofian, tieteen ja taiteen aloilla, kertoi kaivauskomitean johtaja ja Hampurin yliopiston arkeologian osaston jäsen Christof Berns.

MAINOS!

Miletos, jossa myös kuuluisa filosofi ja matemaatikko Thales asui, tunnetaan “filosofien kaupungina”, Berns sanoi. Berns totesi löytäneensä kaupungista hyvän kaupungistumisrakenteen, joka tunnetaan nimellä “verkkojärjestelmä”.

Hän sanoi, että tähän mennessä tehdyissä tutkimuksissa he ovat paljastaneet julkisia rakenteita, kuten teatterin, torin ja temppelin, ja niiden tavoitteena on löytää tavallisten ihmisten talot tämän vuoden kaivausten aikana.

“Olemme nyt keskittäneet kaivaustyömme kahteen kohtaan, jotka ovat taloja ja katuja”, Berns sanoi ja lisäsi, että tätä aihetta ei ole juurikaan tutkittu tähän asti.
“Aiemmin tutkittiin lähinnä julkisia rakenteita, kuten temppeleitä ja markkina -alueita, mutta käynnissä olevilla kaivauksilla pyrimme etsimään tavallisten ihmisten arkielämän jälkiä”, hän korosti.

Lähde: 2,400-year-old houses unearthed in Turkey’s ancient southwestern city (aa.com.tr)

Helena Ergene