Turkin takseilla on uudet määräykset!

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Taksi
Taksi Turkissa. Kuva: pexels.com

Turkin takseilla on uudet määräykset!

Turkin sisäministeriö ilmoitti uudesta määräyksestä maan takseille. Uudet ohjeet tulivat voimaan 4.5.2020. Turkin 81 maakuntien kuvernöörille lähetettyjen uusien sääntöjen mukaan taksinkuljettajien ja heidän matkustajien on käytettävä kasvonaamioita matkan aikana.

MAINOS!

Asetuksen mukaan taksiasemat ja taksit on desinfioitava vähintään kerran viikossa. Kuljettajien on oltava varovaisia henkilökohtaisen hygienian suhteen ja käytettävä suojamaskia ajon aikana, matkustajien kanssa tai ilman. Jokaisessa taksissa on oltava asiakkaiden desinfiointiaine tai kologne, ja kuljettajien on muistutettava asiakkaita käyttämään desinfiointiainetta ajon alussa.

Takseilla ei saa kuljettaa enempää kuin kolme asiakasta, eivätkä ne saa kuljettaa asiakkaita ilman suojamaskia. Kuljettajien on desinfioitava tai puhdistettava paikat, joita asiakkaat ovat voineet koskettaa ajoneuvon sisällä, kun jokainen asiakas on poistunut ajoneuvosta.

Heidän on myös ylläpidettävä asianmukaista ilmanvaihtoa. Taksiyhdistykset edistävät myös kontaktittomia maksutapoja. Muuten viranomaiset sakottavat.  Ajoneuvoissa on oltava näkyvillä ajankohtainen auton desinfiointi todistus.

Taksit aiheuttavat ristiriita tilanteen asiakkaille, jotka haluavat välttää ahdasta joukkoliikenteen ajoneuvoa, mutta joutuvat jakamaan tilan kuljettajan kanssa, toisin kuin muissa maissa, ei ole lasia, joka erottaa heidät asiakkaista.

Turkin sisäministeriö määräsi maaliskuussa suurissa kaupungeissa takseille rajoituksia covid 19 taudin leviämisen estämiseksi.  Nyt covid 19 taudin määrä on laskenut huomattavasti Turkissa. Taksit saavat alkaa toimimaan kun ne täyttävät annetut määräykset. Aiemmin taksit olivat rajallisesti toiminneet Turkissa.

Lähde: dailysabah.com

Ali & Helena Ergene

Alanyan taksi- ja kuljetusliiton johtaja, kertoi Alanyan takseista

Alanyan taksi- ja kuljetusliiton johtaja, kertoi Alanyan takseista

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.