Turkin ystävät – Arja Korhonen

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Arja Korhonen

Turkin ystävät – Arja Korhonen

Olen suomalainen nainen ja matkustin Alanyaan ensimmäisen kerran noin 17 vuotta sitten ystävieni kanssa. Ihastuin Turkin kauneuteen ja ihmisten ystävällisyyteen. Olen nyt näiden vuosien aikana käynyt siellä sen jälkeen noin 30 kertaa ja palaan aina uudelleen. Vuosien varrella olen tutustunut paikallisiin ihmisiin ja saanut heistä hyviä ystäviä.

MAINOS!

Pidän monista turkkilaisista ruuista ja käyn syömässä paikallisissa turkkilaisissa ravintoloissa. Olen oppinut vähän Turkin kieltä, jota haluaisin oppia enemmän. Ihmiset ovat siellä hyvin ymmärtäväisiä ja monesti elekielikin riittää.Kerran yhdessä hotellissa ollessani vastapäätä olevassa talossa asuivat Turkkilaiset ihmiset. Parvekkeella ollessani paikallinen nainen alkoi vilkutella ja hän joka päivä näytti mitä teki parvekkeella ruuaksi.

Viimisenä päivänä hän näki, kun olin lähdössä pois niin hän tuli ulos halaamaan minua. Rakastan Turkkilaista musiikkia ja heidän kulttuuria sekä elämäntapoja. Kun eläkepäiväni koittaa niin Turkista tulee toinen kotimaani. Siellä tulen viettämään päiviäni nauttien upeista rannoista, paikallisista ruuista sekä ihmisten ystävällisyydestä. Kaikki Turkin uutiset ovat tärkeitä ja arvokkaita. Suosittelen kaikille ystävilleni matkakohteeksi Turkkia. Itse olen käynyt Antalyassa ja Alanyassa, mutta kun eläkepäivät koittaa ja aikaa riittää niin haluan kiertää ja nähdä paljon enemmän Turkkia.

Haastattelu: Ali Ergene

Ali Ergene

Jouko Salminen: Lyykian niemimaalla

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.