Turkki: 5800 turvapaikanhakijaa lähellä Kreikan rajaa on evakuoitu

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin sisäministeri Süleyman Soylu
Turkin sisäministeri Süleyman Soylu. Kuva: flickr.com

Turkki: 5800 turvapaikanhakijaa lähellä Kreikan rajaa on evakuoitu

Turkin sisäministeri perjantaina kertoi, että 5800 turvapaikanhakijaa lähellä Kreikan rajaa on evakuoitu osana toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Lisäksi viikonloppuvierailut piknikille, rannoille ja puistoihin on kielletty perjantaina 27.3.2020

MAINOS!

Hän lisäsi, että kaupunkien ja maakuntien välisille linja-automatkoille tarvitaan kuvernöörin lupa. Haastattelussa Turkin uutiskirjeelle NTV Suleyman Soylu sanoi: “Kun saastumisriski on ohi, emme sano ei kenellekään, joka haluaa palata Pazarkulen rajaportille.”

Soylu kertoi, että näitä turvapaikanhakijoita pidetään paluumuuttamiskeskuksissa yhdeksässä maakunnassa. Tuhannet turvapaikanhakijat olivat leiriytyneet Turkin ja Kreikan rajalla sen jälkeen, kun Ankara sanoi helmikuun lopulla, että se ei enää estä heitä menemästä Eurooppaan syyttäen EU: ta siitä, että se ei pidä osuuttaan vuoden 2016 pakolaiskaupasta.

Koronaviruksen vastaisista toimenpiteistä puhuttaessa Soylu sanoi Turkin sulkeneen väliaikaisesti 211 670 työpaikkaa tekemällä järjestelyjä henkilöstön työskentelemiseksi kotoa. Hän lisäsi, että kaupunkien välisille linja-automatkoille tarvitaan lupa.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Kreikka ei voi yksipuolisesti piirtää uudelleen yhteistä rajaa