Turkki ja Englanti allekirjoittivat vapaakauppasopimuksen tänään

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin ja Englannin liput
Turkin ja Englannin liput

Turkki ja Englanti allekirjoittivat vapaakauppasopimuksen tänään 29.12.2020. Englanti ja Turkki allekirjoittivat salaman nopeasti vapaakauppasopimuksen tänään. Molempien maiden kauppaministerit pitivät kokousta netin kautta. Monien mielestä Turkki vahvistaa kauppa asemansa. Ja lisäksi Kiinan suosio on laskemassa pandemian takia. Turkki täyttää Kiinan jättämää tyhjiöitä.

MAINOS!

Turkin asema ja suosio nousee jaksoittain. Syynä on Kiinan suosion lasku, turkkilaisten tuotteiden laatu, Turkin logistiikka ja sijainnillinen etu. Turkki on keskellä maailmaa. Tämä on Turkin etu. Tämä sijainti tekee Turkista vahvan. Sen lisäksi Turkilla on tullisopimus EU:n kanssa ja vapaakauppasopimus useiden maiden kanssa. Nyt on Englanti mukana.

Turkki halua päivittää EU:n kanssa tehtyä tullisopimusta. EU:lla on todella raskas toiminta. Mutta tämä pandemia pakottaa toimimaan nopeasti maailman valtioita. Turkki on hyvin sopeutunut tähän. Turkin uusi presidentti järjestelmä tukee nopea toimintaa.

Turkki toimii aktiivisesti Afrikassa ja monissa arabi maaissa. Englanti allekirjoitti vapaakauppasopimuksen EU:n kanssa viime viikolla. Turkin ja Englannin vapaakauppasopimus säilyttää nykyisten Ankaran ja Lontoon välisten kauppaehtojen jatkumisen, kuten verovapaata kauppaa koskevat määräykset,  Tämä tukee kahden maan kauppasuhteita. Se tuo selkeyttä tuhansille työpaikoille Iso-Britanniassa etenkin auto- ja terästeollisuudelle”.

EU:n ja suomalaisten yhtiöiden on mukauduttava maailmassa meneillä oleviin muutoksiin. Annan vihjeitä suomalaisille firmoille: Suomessa asuu paljon turkkilaisia kuten minä.

Lähde: Turkin media

Ali Ergene

Suomen ja Turkin välinen kauppa

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.