Turkkiin perustetaan tekoälykeskus

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin teknologinen tutkimusneuvosto ( TÜBİTAK ) ja turkkilainen sähköisen kaupankäynnin jättiläinen Hepsiburada -yritys, D-Market Electronic Services and Trading perustavat yhdessä tekoälykeskuksen, teollisuus- ja teknologiaministeri Mustafa Varank sanoi 12. syyskuuta.

MAINOS!

”Olemme hiljattain julkistaneet kansallisen tekoälystrategiamme. TÜBİTAKin tekoälyinstituutti tekee yhteistyötä Hepsiburadan kanssa ”, hän sanoi vieraillessaan yrityksen logistiikkalaitoksessa Kocaelin Gebzen piirikunnan luoteisosassa.

”Kehitämme erityisesti tekoälyteknologioita sähköiseen kaupankäyntiin. Hepsiburada käyttää näitä tuotteita ja on avoinna alalle ”, hän lisäsi. Hepsiburadasta tuli 1. heinäkuuta ensimmäinen turkkilainen yhtiö, joka on listattu amerikkalaisessa pörssissä Nasdaqissa. Sen osakkeet nousivat lähes 12 prosenttia Yhdysvaltain osakemarkkinoiden debyytissä, jolloin Turkin verkkokauppa-alustan markkina-arvo oli 4,38 miljardia dollaria.

”Haluamme nähdä Hepsiburadan Euroopassa ja Aasian markkinoilla. Haluamme, että toimittajamme vievät maailmanmarkkinoille Hepsiburada -kaltaisten tuotemerkkien kautta ”, Varank sanoi.
Teollisuus- ja teknologiaministeriö käynnistää Hepsiburadan kanssa kampanjan, jolla edistetään maantieteellisiä merkintöjä sisältäviä paikallisia tuotteita ministerin huomautusten mukaan.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Helena Ergene