YPG / PKK sai 21 miljoonaa dollaria Yhdysvalloista

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

dollari
Kuva: pexels.com

YPG / PKK sai 21 miljoonaa dollaria Yhdysvalloista

Yhdysvaltain viranomaiset tiettävästi luvanneet vastaavaa tukea terroristiryhmälle tarvittaessa. USA on antanut 21 miljoonan dollarin taloudellista apua YPG / PKK: n johtamille Syyrian demokraattisille voimille (SDF) lievittääkseen Caesar-lain vaikutuksia, lähteet kertoivat Anadolu Agencylle.

MAINOS!

Apua saatiin päivän kuluttua siitä, kun Yhdysvallat ilmoitti Syyrian hallitusta ja sen liittolaisia vastaan harjoitettavan “jatkuvien pakotteiden” kampanjasta. Washington määräsi 17. kesäkuuta seuraamukset Bashar Al-Assadille, hänen vaimonsa ja hänen sisäpiirinsä väitetystä osallistumisesta sotarikoksiin osana Caesar Syyrian siviilien suojelua koskevaa lakia.

Presidentti Donald Trump allekirjoitti joulukuussa Caesar Syyrian siviilien suojelua koskevan lain. Nimettömät lähteet sanoivat, että terroriryhmä käytti apua nostaakseen jäsenten palkkoja miehitetyillä alueilla 150 prosentilla.

Tuki ei ollut kertaluonteinen maksu, ja Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittivat luvanneensa samanlaista tukea tapauksissa, joissa ryhmä tarvitsee enemmän apua, lähdetietojen mukaan. Anadolu-virasto otti ilmoitetusta tuesta yhteyttä Yhdysvaltain johtaman koalition edustajaan eversti Myles B. Caggins III: een, mutta hän lähetti kysymyksen ulkoministeriölle.

Cagginsin mukaan koalitio toimitti äskettäin 1,2 miljoonaa dollaria COVID-19-ennaltaehkäisyyn ja lääketieteellisiin tarvikkeisiin SDF: lle, jota YPG / PKK-terroristit hoitavat pääosin. Ulkoministeriön tiedottajan mukaan virasto ei ole antanut taloudellista tukea SDF: lle.

PKK on nimetty terroristijärjestö Turkissa ja Yhdysvalloissa, mutta Washington on pidättäytynyt merkitsemästä vastaavasti Syyrian serkkua pkk/ypg, koska se luottaa edelleen voimakkaasti YPG: hen sen ensisijaisena kumppanina Koillis-Syyriassa Ankaran vastalauseista huolimatta. Yhdysvaltojen tuki YPG: lle on ollut merkittävä rasitus Yhdysvaltojen ja Turkin suhteille.

Helena Ergene

Sit-in YPG / PKK: ta vastaan jatkuu Kaakkois-Turkissa