YPG/PKK rekrytoi lapsia leireillä: USA raportti

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: pixabay.com

YPG/PKK rekrytoi lapsia leireillä: USA raportti

Raportin mukaan YPG/PKK jatkaa 10-16-vuotiaiden alaisten rekrytointia huolimatta lupaamisesta lopettaa käytäntö raportoi, Lead Inspector General (Lead IG), USA. YKG, PKK-terroriorganisaation Syyrian haara, on rekrytoinut lapsisotilaita Koillis-Syyrian siirtoleireiltä huolimatta lupauksista lopettaa käytäntö.

MAINOS!

Raportissa, jossa lainataan ulkoministeriön antamaa vuosittaista ihmiskauppaa koskevaa kertomusta, sanotaan, että vaikka heinäkuussa 2019 SDF, YPG: n terrori-ryhmän uudelleenmuotoiltu versio, hyväksyi YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselman mukaisen toimintasuunnitelman käytön lopettamiseksi ja lasten rekrytointi sotilaskoulutukseen heidän joukkoissaan, ryhmä käyttää edelleen näitä käytäntöjä.

PKK / YPG: n on jo kauan tiedetty rekrytoineen 10–16-vuotiaita poikia ja tyttöjä haavoittuvista perheistä siirtoleireiltä ja lähettämään heidät koulutusleireille ilmoittamatta heidän vanhemmilleen lastensa sijaintia.

Kansainvälinen oikeus kieltää valtiosta riippumattomia aseellisia ryhmiä rekrytoimaan ketään alle 18-vuotiaita, ja alle 15-vuotiaiden värväämistä pidetään sotarikoksena. PKK, jonka Turkki, USA ja EU ovat luetellut terroristijärjestöksi, ovat järjestäneet Turkkiin kohdistettua terrorikampanjaa yli 30 vuoden ajan ja tappaneet tuhansia ihmisiä.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkki on “neutralisoinut” 1458 terroristia 1.1.2020 alkaen