Turkki on valmis lähettämään lisää apua Libanoniin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

avustus
Kuva: aa.com.tr

Turkki on valmis lähettämään lisää apua Libanoniin

Ankara on valmis lähettämään enemmän lääketieteellistä apua ja ruoka-apua Libanonin auttamiseksi tarvittavana aikana, sanoi lauantaina 8.8.2020 Turkin varapresidentti Fuat Oktay. Fuat Oktay, joka vierailee Libanonin pääkaupungissa yhdessä Turkin ulkoministerin Mevlut Cavusoglun kanssa, kertoi, että kaikki Turkin sairaalat ja ilma-ambulanssit ovat Libanonin palveluksessa, koska maa käsittelee Tiistain massiivisen räjähdyksen tuhoisaa laskeumaa Beirutin satamassa.

MAINOS!

Libanonin presidentin Michel Aounin kanssa käydyn tapaamisen jälkeen Oktay sanoi, että Ankara on kertonut Libanonille, että se voi käyttää Turkin Mersinin satamaa, kunnes Beirutin satama rakennetaan uudelleen.

“Turkki on valmis auttamaan voimakkaasti vaurioituneen Beirutin sataman ja lähellä olevien rakennusten jälleenrakentamisessa”, varapresidentti Fuat Oktay sanoi. Oktay ja Cavusoglu tapasivat Libanonin pääministerin Hassan Diabin, joka vei heidät räjähdyspaikkaan.

Turkin viranomaiset ilmaisivat surunvalittelunsa ihmishenkien ja omaisuuden menetyksestä ja toistivat Ankaran halua auttaa kaikessa. ”Tukitoimistomme TIKA [Turkin yhteistyö- ja koordinointivirasto] tuli heti tänne ja toi noin 400 tonnia vehnää Tripolin satamaan [Pohjois-Libanoniin] auttamaan ruokapulassa. Olemme tuoneet myös lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita ”, Oktay kertoi.

Hänen mukaansa pandemia aiheuttaa edelleen uhan ja Turkki jatkaa tukeaan pandemian vaikutusten rajoittamiseksi. ”Olemme toimittaneet myös hengityslaitteita. Jatkamme avun lisäämistä tulevina päivinä ”, Turkin varapuheenjohtaja lisäsi.

Libanonin pääministeri Diab kertoi olevansa varma, että Turkki tekee kaikkensa auttaakseen Libanonia tässä kovassa tilanteessa. Hän lisäsi, että Turkin Libanonin suurlähettiläs Hakan Cakil oli myös osa räjähdyksen jälkeen muodostettua kriisikomiteaa.

Oktay ja Cavusoglu vierailivat myöhemmin Libanonin parlamentissa, jossa tapasivat puhemiehen Nabih Berrin. Virkamiehet tapasivat myös Beirutin räjähdyksessä loukkaantuneiden Turkin kansalaisten perheitä.

He kysyivät loukkaantuneiden tilasta ja vakuuttivat perheille täydellisen tuen. Oktayn mukaan potilaita voidaan hoitaa Turkissa, jos lääkärit sallivat. Aiemmin viikolla Cavusoglu kertoi, että kuusi Turkin kansalaista loukkaantui räjähdyksessä – viidellä oli pieniä vammoja ja yhdellä oli.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkki lähettää lääkinnällistä apua 53 maalle