Kooste Turkin jo alkaneista avustuksista Libanoniin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

kizilay

Kooste Turkin jo alkaneista avustuksista Libanoniin

Turkin yhteistyö- ja koordinointiviraston (TIKA) valtuuskunta vieraili sunnuntaina 9.8 Saidan turkkilaisessa sairaalassa Etelä-Libanonissa. Vuoden 2006 Libanonin sodan jälkeen Saidan sairaala rakennettiin ja valmistui vuonna 2010, mutta se ei ole vielä tullut täysin toimintakykyiseksi.

MAINOS!

TIKA: n Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan osaston päällikkö Bulent Korkmaz liittyi Turkin terveysministeriön ja TIKA: n Beirutin-toimiston asiantuntijoiden joukkoon. Valtuuskunta tapasi Libanonin terveysministeriön oikeudellisen neuvonantajan Hussain Muhaydelin, lääketieteellisen neuvonantajan Muhammad Haidarin ja Saida Mohammadin kaupunginjohtajan Zuhair Al-Saudin.

Turkin Saidan sairaala rakennettiin huipputeknologiseksi lääketieteelliseksi keskukseksi, Korkmaz sanoi. Turkin osapuoli neuvottelee Libanonin terveysministeriön virkamiesten kanssa koko sairaalan aktivoinnista, Korkmaz lisäsi.

Lähde: aa.com.tr

Turkin punainen puolikuu auttaa Beirutisia räjähdyksen jälkeen

Tukivirasto on käynnistänyt avustuskampanjan auttaakseen Beirutin sataman räjähdyksessä kärsineitä libanonilaisia. Koodinimeltään “Ulota kädet haavoittuneeseen Beirutiin”, avustusvirasto totesi lausunnossaan, että kampanjan tarkoituksena on auttaa Libanonin pääkaupungin asukkaita räjähdyksen jälkeen, joka tappoi vähintään 150 ihmistä ja loukkaanti tuhansia tiistaina.

Lähde: aa.com.tr

Turkin IHH auttaa tuhansia Libanonissa räjähdyksen jälkeen

IHH tarjoaa humanitaarista apua tuhansille Beirutille sataman räjähdyksen jälkeen. Turkin humanitaarisen avun säätiö (IHH) antoi lauantaina 8.8.2020 humanitaarista apua tuhansille, jotka ovat kärsineet tiistaina Beirutin satamassa tapahtuneesta massiivisesta räjähdyksestä.

IHH: n lausunnossa sanottiin, että pelastustoimet ovat edelleen käynnissä niille, jotka ovat vielä kadonneina räjähdyksen jälkeen, joka tappoi ainakin 154 ihmistä. “Räjähdyksessä tuhoutuneet viljasiilot olivat elintärkeät elintarvikkeiden toimittamiselle maassa”, IHH kertoi varoittaen Libanonin humanitaarisesta kriisistä, jos maata ei toimiteta riittävästi jauhoja lyhyessä ajassa.

Lausunnon mukaan IHH on käynnistänyt kampanjan kerätäkseen lahjoituksia niille, joihin räjähdys on kohdistunut, ja huomauttaa, että se on jakanut elintarvikkeita 3 700 pääkaupungin henkilölle.
“IHH-apua jatketaan Libanonin kansalaisille kriisin loppuun saakka”, se sanoi.

Lähde: aa.com.tr

Turkki kiirehtii Libanonia auttamaan tappavan räjähdyksen keskellä

Keskiviikkona 5.8.2020 apua kuljettava turkkilainen sotilaslentokone ja Erdoganin käskyllä toiminut etsintä- ja pelastusryhmä lähti pääkaupungista Ankarasta ja suuntasivat Beirutiin ja saapuivat sinne turvallisesti varhain torstaina, viranomaiset ilmoittivat.

Koneessa oli Turkin terveysministeriön, katastrofi- ja hätätilanteista vastaavan viranomaisen (AFAD) ja Turkin Punaisen Puolikuun (Kizilay) laatimia avustusmateriaaleja. Lentokoneessa oli 21 kansallista lääketieteellistä pelastushenkilöstöä, kaksi hätäyksikköä, kolme teltaa, lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita, 10 AFAD-henkilöstöä, varusteita, etsintä- ja pelastusautoja, kolme Kizilayn henkilöstöä, etsintä- ja pelastusryhmää sekä lääketieteellistä ja humanitaarista apua.

AFAD: n päällikkö Mehmet Gulluoglu kertoi, että Turkki valmistautuu lähettämään vaadittua tukea Beirutille, ja lisäsi, että 20 muuta kansallista lääketieteellistä pelastushenkilökuntaa, mukaan lukien trauma-asiantuntijat, kirurgit, ortopedian asiantuntijat ja päivystyslääkärit, ovat matkalla Beirutiin.

Gulluoglu matkusti myös Libanonin pääkaupunkiin etsintä- ja lääketieteellisten ryhmien kanssa sanoen “olemme täällä, kunnes tämä katastrofi on ohi”. Turkin joukkueessa on 40 ihmistä, jotka tekevät kaiken tarvittavan avustustoimien kannalta, hän lisäsi.

Samaan aikaan kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoy kertoi Twitterissä, että Turkki “ryhtyi toimiin Libanonin haavojen parantamiseksi”. “Turkki on laajentanut auttavat kätensä Libanoniin, joka menetti suurimman osan vehnävarastoista Beirutin räjähdyksessä. TIKA [Turkin yhteistyö- ja koordinointivirasto] toimittaa noin 400 tonnia vehnää Libanonin viranomaisille”, Ersoy sanoi.

Turkin humanitaarisen avun säätiö (IHH) ilmoitti keskiviikkona antavansa auttavan käden Libanonin kansalle lisäämällä, että IHH: n ambulanssiryhmä mobilisoitiin, samoin kuin alueen hyväntekeväisyyskumppanin kautta muodostettiin paikalla etsintä- ja pelastusryhmä. .

“Sairaaloiden tarvikkeiden valmistelua jatketaan. Pakolaisleirien keittiöstä otetut kuumat ateriat toimitetaan päivän aikana perheille, joiden koteja on vaurioitunut”, IHH totesi lausunnossaan ja totesi myös, että 1200 pakkausta ruuan ja juoman kanssa olivat valmiita jakamaan ihmisille.

IHH kertoi myös, että hyväntekeväisyysjärjestö tukee myös vaurioituneiden talojen korjaus- ja kunnostustöitä sekä väliaikaisia asumistukea ihmisille ja ruokaa sekä käteisapua osana hätäapua. Julkilausumassa korostettiin, että IHH-ryhmät lisäävät toimintaansa alueella tarpeen mukaan ja seuraavat Libanonin kansaa kriisin loppuun saakka.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkki on valmis lähettämään lisää apua Libanoniin