Vihreät pavut

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Taze fasulye
Dede Lokantası, Aydın, Turkki. Kuva: Ali Ergene

Vihreät pavut

Ainekset
1 kg vihreitä papuja
5 kpl tomaattia
1 sipuli
4 kpl suippopaprikoita
1/2 dl Tariş oliiviöljyä
1tl paprikapyrettä
1 tl suolaa
Paprikarouhetta
Mustapippuria
1/2 tl sokeria

Vihreätpavut. Kuva: wikimedia.org

Valmistus
1. Kuullota hiannonnetut sipulit Tariş oliiviöljyssä.
2. Lisää pyre. Sekoita muutaman kerran
3. Lisää kuutioidut paprikat ja puolet kutioiduista tomaateista.
4. Lisää pestyt ja n. Kolmeen osaan pilkotut pavut
5. Vuoraa loput tomaatit papujen päälle
Lisää mausteet.
6. Laita kansi kiinni ja anna hautua n. 10 minuuttia.
7. Sekoita kattilassa olevat aineiset. Anna kiehua miedolla lämmöllä.

Türkan Kurkut

Kuşadası on Turkin helmi