Muinaisuskomukset elää vielä Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Nypitään kukon höyhenet pois
Nypitään kukon höyhenet pois

Muinaisuskomukset elää vielä Turkissa

Turkissa pääuskonto on Islam.

Kansan keskuudessa elää edelleen muinaisuskomukset vaikka Islam kieltää sen. Muinaisuskomuksia on monenlaisia. Monet uskovat muinaisuskomuksia tietämättä niistä kuten minä Turkissa. Yksi niistä on eläimen veren vuodattaminen kun ostaa uuden auton. Ostin auton viime vuonna. Monet sanoi minulle että ainakin kukon verta täytyy vuodattaa ja laittaa auton peltiin. Itseasiassa en itse usko tällaisia pakanauskomuksia. Tästä syystä pallottelin asian äidille että hän löytäisi kukon ja tekisi tehtävän minun puolesta. Vuosi on mennyt ja äiti ei pystynyt löytämään minulle kukkoa.

Kävin Antalyassa noin kolme viikkoa sitten.

MAINOS!

Ajoin peltikolarin Antalyan keskustassa. Onneksi ei tapahtunut mitään vakavaa. Minulla oli kasko vakuutus ja asiat tulivat hyvin järjestettyä. Sain vuokra-auton tilalle ja lähdin ajamaan Antalyasta Kusadasiin. Matkan pituus on reilu 400 km. Matkalla oli muutamia lähellä piti tilanteita mutta vältettiin kuitenkin taas kolareita. Jopa peilistä näin että joku eläin tai lapsi jääi toisen auton alle. Puhuin samalla useaan kertaan että jotain paha pyörii lähellä meitä. Onko jonkinlainen magneetti vaikutus olemassa että paha olemus on tarttunut meihin? Olen ajanut noin 30 vuotta autoa monessa maassa Suomesta alkaen. 6-7 kertaa olen ajanut Euroopan läpi autolla. En ole ajanut kertaakaan kolaria.

Olin noin 300 km ajanut ja pidin tauon huoltoasemalla. Oli jo tullut pimeä. Liikenne oli vilkas. Lähtin liikennevalojen takaa päätielle. Tie oli tyhjä. Ohitin yhden vanhan auton. Vähän matkan päässä oli poliisin tarkastus piste. Piti hidastaa ja niin teinkin. Mutta takana tullut auton kuski ei ollut samaa mieltä ja hän ajoi perään. Minä ajoin kahden päivän aikana 2 kolaria. Onneksi taas ei käynyt mitään vakavaa.

Tietenkin asiasta puhuttiin sukulaisten ja ystävien kesken. Minä sain huonon kuskin maineen. Asiantuntijat kaverit ja ystävät ratkasivat syyn miksi näin kävi minulle. Minä en ollutkaan vuodattanut verta kun ostin auton. Tämä oli syy. Päätin noudattaa heidän ohjeita ja järjestin pari päivä sitten kukon kylästä. Kukon verta piti laittaa autoon ja minuun että henki suojelee meitä ja ei satu kolaria. Piti vielä kukon yli hypätä. Itse minä en saanut syödä kukonlihaa. Lihat piti jakaa muille munkkien ja pilahvin kera. Näin minä tein kiltisti.

Olenko nyt täysin turvassa? Pitäisikö lopettaa Kaskon turhaan maksaminen? Eli pitäisiko ostaa kukko vai kasko?  Onko teilläkin samanlaisia pakanauskomuksia? Kertokaa meillekin.

Ali Ergene

Antalya – suurkaupunki tänään

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.