Kaasun käyttö Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Google mainos

Kuva: deniztupsu.com
Kuva: deniztupsu.com

KAASUN KÄYTTÖ TURKISSA

Kaasu on paljon ympäristöystävällisempi kuin hiili

Turkissa keittiön liedet toimivat kaasulla. Voidaan sanoa että pullokaasu otettiin käyttöön ennen sähköä Turkissa. Kaasun käyttö on edelleen yleistä Turkissa. Syynä on se että kaasupullojen helppo saatavuus. Turkin valtio ei pystynyt vetämään sähkölankoja tarpeen mukaan aikoina. Tästä syystä kaasun käyttö yleistynyt paljon nopeampi kuin sähkö. Sen voi ymmärtää kun kiertää kodinkone liikkeitä. Siellä on myynnissä melkein pelkästään pullokaasulla tai maakaasulla toimivia liesijä edelleen. Toinen syy voi olla myös sähkön hinta. Turkissa toimii kaksi iso kaasufirmaa Milangaz, Aygaz ja Ipragaz.

↓ Yritysten mainos palsta. ↓

Kaasun yleistymisen toinen syy on hyvä palvelu. Asiakkaan ei tarvitse itse mennä hakemaan kaasupulloja liikkeestä. Kotiinkuljetus toimii todella hyvin Turkissa. Firman työntekijä asentaa kaasupullon paikalleen. Kilpailu on kova. Samat liikkeet toimittavat myös pullovesi, kaasupullo, hiili ja polttopuita. Tämän hallituksen aikana on yleistynyt luonnonkaasun käyttö Turkissa. Suurimmaksi osaksi Turkkia on nykyään saatavilla maakaasua. Pullokaasulla toimivat liedet ovat muunnettavissa. Ei tarvitse ostaa uusia liesiä.

Turkki ostaa maakaasua Venäjältä, Iranilta ja Azerbaidzanilta. Turkki etsii välimerellä maakaasua että energia-riippuvaisuus olisi pienempi kuin nyt. Kovat käden väännöt on meneillään Välimerellä. Tappelun syy on kuka omistaa Välimeren luonnonvarat. Kreikka, Etelä-Kypros, Israel ja Egypti ovat liittoutuneet Turkkia vastaan. Turkki puolustaa omaa ja Pohjois-Kyproksen Turkkilaisten luonnonvaroja. Turkki järjesti historiansa suurimman merisotaharjoituksen muutama viikko sitten. Merisotaharjoitus toteutettiin Mustallamerella, Egeanmerellä ja Välimerellä.

Turkkilaiset uskovat että Länsimaat ovat varastaneet Turkkiin kuuluvat öljyt ja luonnonvarat järjestemällä Turkin mukaan ensimmäiseen maailman sotaan.  Turkki menetti paljon saaria, maata ja luonnonvaroja. Turkkilaiset eivät halua että samanlailla kävisi nyt 100 vuotta myöhemmin. Turkkilaisille ennen kuuluneita maita on ollut esim. Irak, Syria, Arabi-maat, Balkani-maat. Turkki pilkottiin 35 maaksi. Maailman raha herroilla on kyltymätön nälkä syödessään.

Ali Ergene

Google Mainos


Tietoa Ali Ergene 728 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

1 Trackback / Pingback

  1. Monet ruotsalaiset yhtiöt toimivat Turkissa | Turkin Uutiset

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.