Klassisen Osmaani pataruan resepti (Güveç)
Ainekset:
1 ~ 1,5 kg lampaan varren (jalan) lihaa (luuttomaksi ja pieneksi leikattuna)
1 isokokoinen sipuli
5 rkl Tariş oliiviöljyä
8 ~ 10 valkosipulinkynttä
2 vihreä paprikaa
1 kpl peruna
4 keskikokoista tomaattia
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl timjami
1 tl minttua
1 kuppi kuumaa vettä
2 tl tomaattipasta
Paahda leikatut sipulit ja lihat Tariş oliiviöljyssä. Lisää suolaa ja pippuria ja sammuta liesi. Jaa paahdetut lihat ja sipulit saavi astioihin.
Kuori valkosipulit ja leikkaa kahteen osaan.
Leikkaa paprikat isoksi palaksi.
Kuori tomaatit ja leikkaa ne suuriksi paloiksi.
Kuori perunat ja pilko suuriksi paloiksi.
Laita nämä ainekset syvään ja leveään astiaan ja sekoita.
Lisää jäljellä oleva suola, pippuri, timjami, minttu ja tomaattipasta, jonka sekoitettu veteen. Sekoita uudelleen.
Levitä tätä seosta saavi astioihin lihojen päälle. Peitä saavi astiat kansilla tai alumiinifoliolla. Paista esikuumennetussa uunissa 200 asteessa vähintään 2 tuntia. Tarjoile kuumana vaikka riisin kanssa.
Afiyet Olsun
Käännös: Ali & Helena Ergene
Lähde: lezzet.com.tr
Oletko syönnyt turkkilainen pataruokaa “Tas kebabı”?
[poll id=”3″]
Ege Finlandiyalılar Derneği (Egean Suomalaiset Yhdistys) auttaa suomalaisia asunnon ostossa. Yhdistys auttaa löytämään neuvontaa myös muihin Turkissa tapahtuviin oikeudellisiin asioihin liittyen, kuten perinnönjaot ja -siirrot, testamenttien laadinta, avioerot, asukasyhdistyksen perustaminen sekä erilaiset pankki-, vero-, vuokra- ja sopimusasiat. Yhdistyksen jäsen Metin Akbay auttaa teitä Suomessa. Metin asuu Jyväskylässä.
Turkin Uutiset ja sen ylläpitäjät (domainin omistaja on Ali Ergene) tukevat Ege Finlandiyalılar Derneği(Egean Suomalaiset Yhdistys) joka rekisteröitynyt Turkin Kuşadasıin. Sivustomme ei ole kaupallinen.Jos haluat mainostaa sivuillamme tai julkaista artikkeleita ja näin haluat tukea Ege Finlandiyalılar Derneği (Egean Suomalaiset Yhdistys) niin ota yhteyttä yhdistykseen: egefinder.com.
Lue myös: Asunnon ostaminen Turkissa ja asunto paperien hoitaminen