Commagenen valtakunta Nemrut vuori

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Nemrut vuori.
Nemrut vuori. Kuva: needpix.com

Commagenen valtakunta Nemrut vuori

Nemrutin-vuorella sijaitsevat jättiläiset patsaat edustavat jumalia, joita Commagenen ihmiset ovat palvonneet, ja ne on rakennettu erityisesti kuningas Antiochuksen haudan seuraamiseksi. Tämän suuren kuninkaan hautaa ei kuitenkaan ole vielä löydetty vuosien kaivauksista huolimatta, ja se peittää paikan mysteeripeitolla. Ymmärtääksemme, miksi tällainen merkittävä palvontapaikka – ja taide – on rakennettu yli 2000 vuotta sitten, meidän on palattava takaisin ja yritettävä ymmärtää valtakuntaa paremmin.

MAINOS!

Mithridates I Callinicus, joka väitti olevansa Armenian kuninkaan jälkeläinen, Commagenen kuningaskuntaa hallitsi Mesopotamiaa ja suuria Eufratin alueita vuosina 109 eKr.- 72 jKr, Itä- ja Länsi-liitto, joka näkyy sen kulttuurissa. Vaikka ihmiset käyttivät kreikkalaista kulttuuria, tämän valtakunnan päämiehet eivät salanneet ihailuaan Persian, Assyrian ja Armenian kulttuureihin. Arkeologien mielestä Nemrutin-vuori oli Commagene-väestön pyhä paikka, minkä vuoksi kuningas Antiochus I halusi hänen haudansa rakentavan vuoren huipulle.

Kun roomalaiset valloittivat valtakunnan, patsaat ja palvonnan paikka tällä majesteettisella vuorella hylättiin, ja patsaat, joiden uskottiin olevan 50 metriä pitkiä, kun ne pystytettiin ensimmäisen kerran, jätettiin oman onnensa nojaan.

Jos olet päättänyt käydä Nemrutin vuorella, on kirjoittamaton sääntö, jota sinun on parempi noudattaa: Sinun on herättävä ja käveltävä aina ylöspäin todistaaksesi eeppistä auringonnousua Nemrutin vuoren huipulla. Jos et ole varhainen lintu, voit aina nauttia auringonlaskusta, joka on myös upea. Yksi asia, joka sinun tulisi pitää mielessä, on tuoda mukana lämpimiä vaatteita matkalle, koska siellä on erittäin kylmä ennen auringonnousua ja auringonlaskun jälkeen, jopa kesän puolivälissä.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Miten löysin Göbeklitepe´n?