Ei armoa niitä kohtaan, jotka yrittävät jakaa Türkiyen: Erdoğan

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan on vannonut, ettei osoita armoa niitä kohtaan, jotka yrittävät jakaa Türkiyen ja tehdä tyhjäksi kaikenlaiset juonit Malazgirtin voiton 951. vuosipäivänä .

MAINOS!

“Emme osoita armoa ketään kohtaan, joka yrittää jakaa maamme ja kaataa valtiomme”, Erdoğan sanoi seremonioiden aikana itäisessä Muşin Malazgirtin alueella 26. elokuuta.

Seldžukkien valtakunnan vuonna 1071 saavuttaman Malazgirtin voiton sulttaani Alparslanin johdolla voimakasta Bysantin valtakuntaa vastaan uskotaan avanneen Anatolian portit Keski-Aasiasta muuttaville turkkilaisille. Erdoğan ja hänen lähin liittolaisensa Nationalist Movement Partyn (MHP) johtaja Devlet Bahçeli osallistuivat kaksipäiväisiin seremonioihin alueella. Erdoğanin Oikeus- ja kehityspuolue (AKP) ja MHP ovat Kansanliiton kumppaneita.

”Emme koskaan unohda Malazgirtia, emmekä anna sen unohtua. Pidämme sen aina elossa sydämissämme ja mielessämme, presidentti kuvaili voittoa turkkilaisten lisäksi koko islamilaiselle maailmalle. “Malazgirt oli ensimmäinen ja äiti kaikista muista voitoista, jotka olemme voineet tällä maantieteellisellä alueella.”

Türkiyen ihmisten tulee pysyä yhtenäisinä ja puolustaa sen yhteenkuuluvuutta, Erdoğan sanoi. ”Meillä ei ole suvaitsevaisuutta hyökkäystä, peliä ja juonia vastaan. Emme anna anteeksi kenellekään, joka tähtää vapauteemme, jota symboloimme lipullamme.”

Erdoğan muistutti, että Türkiye viettää satavuotisjuhliaan ensi vuonna, ja siksi he olivat julkistaneet “2023-tavoitteet” kymmenen vuotta sitten sanoen: “Olemme antaneet kansallemme lupauksen vuoden 2023 tavoitteistamme. Oletko valmis työskentelemään vuoden 2023 vaaleja varten ihmisten liittona?

Hän muistutti, että Türkiye juhlii Istanbulin valloituksen 600-vuotisjuhlaa vuonna 2053 ja Malazgirtin voiton 1000-vuotisjuhlaa vuonna 2071, ja korosti siksi, että he valmistelevat Türkiyelle vuosien 2053 ja 2071 visioita.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Helena Ergene