Erdoğan menee Azerbaitzjaniin

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Turkin sotilaat
Azerbaitzjaniin ja Turkin sotilaat Bakussa.

Erdoğan menee Azerbaitzjaniin

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan menee tänään (9.12.2020) Azerbaitzjaniin vierailulle. Azerbaitzjanin presidentti İlham Aliyev on kutsunut Turkin presidentin voitonpäivä juhlille Azerbaitzjanin pääkaupunki Bakuun. Azerbaijanin turkkilaiset juhlivat voitonpäivää huomenna (10.12.2020). Juhlan kunniaksi vieraksi on kutsuttu Turkin presidentti Recep tayyip Erdoğan.

MAINOS!

Azerbaitzjan vapautti Armenialta Karabakhin kuukausi sitten 10.11.2020. Armenia miehitti Azerbaitzjanille kuuluvan Karabakhin noin 30 vuotta sitten heti kun Neuvostoliitto oli hajonnut. Molemmat maat kuuluivat Neuvostoliittoon. Armenian sotilaat ovat raasti joukkomurhanneet 613 Azerbaitzjan turkkilaisia silloin. Lisäksi 150 henkilöä ei ole löydetty vieläkään. 1,5 miljoona Azerbaitzjanin turkkilaista evakuoitiin omasta maasta pois noin 30 vuotta sitten. He ovat asuneet huonoissa olosuhteessa monta vuotta. He nyt iloitsevat paluusta omaan kotiin.

Tämän voiton kunniaksi järjestetään suuret juhlat Azerbaitzjaninissa. Maassa järjestetään myös sotilasparaati. Juhlaan on myös kutsuttu Turkin presidentin lisäksi Turkin armeija. 3 000 Turkin sotilasta osallistuvat sotilasparaatiin huomenna Bakussa. Turkin sotilaat, tehdyn sopimuksen mukaan, osallistuvat rauhan turvaamiseen venäläisten sotilaiden kanssa Karabakhissa.

Turkki on tukennut Azerbaitzjania koko ajan. Turkki on myynyt lennokkeja maalle. Lennokit ovat olleet ratkaisevassa asemassa Azerbaitzjanin voitossa. Azerbaitzjan on Turkin sukukansa. Maassa puhutaan myös turkkia. Molempien maiden kansalaiset ymmärtävät toisiaan sujuvasti. Molemmat presidentit osallistuvat sotilasparaatiin yhdessä huomenna. Turkin 3 000 erikoisjoukkoon kuuluvat sotilaat harjoittelivat sotilasparaatia varten pääkaupungissa Bakussa tänään.

Ali Ergene

Maailmassa jonotetaan Turkin lennokkeja

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.