Pirkko Etelävuori: Hoitoa pätkittäin Alanyassa

Kirjoittanut: Pirkko Etelävuori

Kuva: pixabay.com

Pirkko Etelävuori: Hoitoa pätkittäin Alanyassa

Lääkäri neuvoi minua antamaan elimistölleni lepoa toipilaisuuden takia.  Sen vuoksi keksin lähteä kasvohoitoon lepäämään.   Olin asettunut kovalle hoitotuolille ja saanut viileän puhdistusaineen kasvoilleni, kun tuli valomerkki –  sähköt sammuivat hoitolasta. Olin juuri kerinnyt ajatella sitä rentouttavaa oloa mikä kasvohieronnasta syntyisi.

Hoitajani pyysi anteeksi,  mutta eihän sähkövika ole meidän tavallisten asukkaiden ja oleskelijoiden vika. Hän ihmetteli, kun generaattori ei käynnistynyt. Käytävältä kuului huudahduksia ja ikkunaton huone oli säkkipimeä, kunnes paikan johtaja saapui taskulampun kera.
Valot käynnistyivät ja sammuivat. Ilmastointilaite ei pörähtänyt käyntiin. Siinä ehti jo tulla vilu kylmä aine naamalla. Vaikka sähkö palautui kasvojen hoitolaite ei enää käynnistynyt, sähkökatko sai ne sanomaan sopimuksensa irti.  Johtaja tuli jatkojohdon kanssa paikalle, mutta laitteet eivät käynnistyneet
Hoitaja hävisi jonnekin.  Aikaa kului ja piehtaroin hoitotuolissa lämpimikseni ja ajattelin, että olen ollut 10 vuotta Turkissa ja kokenut ehkä sata sähkökatkoa, mutta olen ollut useimmiten kotona tai kadulla, joten näin kiusallista tilannetta ei ole päässyt syntymään. Onneksi tätä ei ole sattunut leikkauksessa tai hammaslääkärissä.
Lopulta hoitaja palasi “historiallisen” laitteen kera.  Tuli tuttu tunne television uutisista, joissa internet yhteyden putoamisen takia on jouduttu joskus kaivamaan kirjoituskoneet esiin. Onneksi tämä salonki on jättänyt hyörykoneensa varastoon!  Ihana lämpö levisi puoleen kehoani.  Tuttu muisto nousi mieleen, harmittelin nuoruudessani, kun nuo koneet lämmittivät vain puolet minusta. Mutta puolet on parempi kuin ei mitään.
Hoitaja oli antanut lisäpeitettä ja ilmastointilaitekin hyrräsi ihanaa lämpöä huoneen täydeltä. Kaikki järjestyy Turkissa.
Kiitos paljon Pirkko Etelävuorille
Turkin Uutiset
MAINOS!

Pirkko Etelävuori: Seikkailu sairaalassa Turkissa

 

Tietoa Pirkko Etelävuori 11 Articles
Turkin kulttuuri!