Miksi hyökätään toisen maan presidenttiä vastaan?

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: flickr.com

Miksi hyökätään toisen maan presidenttiä vastaan?

Minä olen Suomen turkkilainen ja seuraan Turkin sekä Suomen mediaa. Asun itse Turkissa. Olen sellaisessa asemassa että luulen pystyväni katsoa uutisia laaja-alaisesti ja eri näkökulmista. Suomen ja Turkin kielen taitoni on meikäläisen etu. Molemmissa maassa uutisoidaan ja pumpataan vastakkaisia näkökulmia.

MAINOS!

Suomalaisena on helppoa lukea Suomen mediasta uutiset ja tehdä johtopäätös näistä asioista koska melkein jokaisen lehden Turkkiin liittyvät uutiset on kirjoitettu samasta näkökulmasta. Sama kattaa Turkin mediaa vastakkaisesta näkökulmasta. Tästä syystä Suomen turkkilaiset joutuvat miettimään asioita että mitkä uutiset pitävät paikkanssa? Onko se pelkkää propagandaa vai totta?

Me Suomen turkkilaiset elämme tavallaan kahdessa maassa. Käymme Turkissa ainakin kerran vuodessa vanhempiamme ja sukulaisia katsomassa. Meikäläiset joutuvat katsomaan asioita ihan eri näkökulmasta kuin Suomen suomalaiset ja Turkin turkkilaiset.

Monta vuotta sitten alettiin julkisesti sanomaan että Erdoğan on itsevaltias, diktaattori jne. Turkin oppositiokin puhuu samasta suusta. He sanovat että Erdoğan ei ole heidän presidentti vaikka kansa on valinnut hänet. Hän sai 52% prosenttia presidentin vaalissa.

AK-puolue ja Erdoğan on tehnyt paljon uudistuksia Turkissa viimeisen 15 vuoden aikana. Erdoğan vähän vastaa Suomen ulkoministeri Timo Soinia puhetyyliä. Erdoğan puhuu kansan kielellä. Hänellä on visio ja tavoitteita. Hän myös toteuttaa niitä. Sen takia hänen sanansa uppoavat Turkin kansaan eli hän ei puhuu pelkkää potaskaa. Hän lupaa konkreettisesti vaaleissa kansalle että mitä hän tekee kun hänet valitaan. Erdoğan on saanut yli 50% kansan luottamusta monta vuotta.

Minä olen tullut sellaiseen päätökseen että kyse on rahasta ja vallasta. Erdoğan toteuttaa suuria projektteja Turkissa. Hänet on leimattu yhdessä vaiheessa suurudenhulluksi. Kuka rakentaisi suuria rakennuksia joista ei ole hyötyä kenelläkään? Minä vastaan kysymyksen. Vastaus on diktaattorit. Onko Erdoğan diktaattori? Teidän vuoro vastata nyt. Erdoğan ei rakenna muistopatsaita tai rakennuksia joilla yleensä ei ole hyötyä ja merkitystä.

Hän rakennuttaa maailman suurinta lentokenttää Istanbuliin. Miettikää kuka saa hyötyä tästä kun se otetaan käytöön ja kuka menettää rahallisesti? Onko Erdoğan niin hullu että rakennuttaisi niin suuren lentokentän ja se jäisi käyttämättä? Sama kuin muut projektit, sillat, tunnelit, rautatiet ja muu infratruktuuri.

Turkki elvyttää vanhaa silkkitietä rakentamalla rautatiet, tunnelit ja sillat Turkkiin että Kiinasta ja Keski-Aasiasta tavaran kulku helpottuisi. Nykyään tavarat kulkee Kiinasta Europpaan rahtilaivoilla 45-60 päivässä. Kun Turkin suuret projektit valmistuvat niin tavarat kulkee rautateiden kautta 15 päivässä Kiinasta Europpaan.

Kysyn vielä kaikilta, Onko Erdoğan suuruden hullu ja diktaattori? Ketkä saa hyötyä näistä suurista projekteista? Eikö näitä tehdä Turkin kansan hyväksi? Minkä maiden firmat menettää markkinaosuutensa?

Turkkiin rakennetaan monia suuria projekteja ja parantaa maan infratruktuuria. Tarkoittaako tämä se että Erdoğania leimataan edelleen jatkossa diktattoriksi? Kun tästä näkökulmasta ajatellaan asioita. Silloin on ehkä helppoa löytää oikeat vastaukset.

Ali Ergene

Euroopan komission puheenjohtaja kiitti Turkin presidenttiä

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.

1 Comment

Kommentointi on suljettu.