Sisäministeri Süleyman Soylu oli suorassa haastattelussa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Turkin sisäministeri Süleyman Soylu
Turkin sisäministeri Süleyman Soylu. Kuva: flickr.com

Sisäministeri Süleyman Soylu oli suorassa haastattelussa

Turkki karkotti lähes 780 ulkomaista terroristia vuonna 2019

Sisäministerin mukaan Turkki on toistaiseksi takavarikoinut kannabiksen juuria 2,5 miljardin. Turkki karkotti lähes 780 ulkomaista terroristi-taistelijaa takaisin maihinsa vuonna 2019, sisäministeri sanoi sunnuntaina. “Olemme lähettäneet 778 ulkomaista terroristitaistelijaa takaisin alkuperämaahansa vuoden alusta lähtien”, Suleyman Soylu sanoi suorassa haastattelussa CNN Turkille.dollarin arvosta vuonna 2019.

MAINOS!

Turkin vankiloissa on noin 1200 ulkomaista Daesh / ISIS-jäsentä ja lähes 300 Turkin nykyisessä terrorismin vastaisessa operaatiossa Pohjois-Syyriassa, mukaan lukien Daesh / ISIS-jäsenten sukulaiset, Soylu ilmoitti 4. marraskuuta.

Ankara jatkaa ulkomaisten terroristien karkottamista alkuperämaihinsa.

Syyriassa pidätettyjen Daesh / ISIS-jäsenten ja heidän perheidensä – mukaan lukien ulkomaiset terroriryhmän jäsenet – käsittely on ollut kiistanalainen. Turkki väitti, että ulkomailla syntyneet terroristit tulisi palauttaa kotimaahansa, kun taas useat eurooppalaiset maat ovat kieltäytyneet sanoen, että terroristeilta on kansalaisuus poistettu. Sen jälkeen kun Daesh / ISIS tunnustettiin terroriryhmäksi vuonna 2013, ryhmä on hyökännyt Turkkiin useita kertoja, mukaan lukien 10 itsemurhapommitusta, seitsemän pommi-iskua ja neljä aseellista hyökkäystä, joissa tapettiin 315 ihmistä ja loukkaantui satoja.

Vastauksena hyökkäyksiin Turkki käynnisti terrorismin vastaiset operaatiot kotona ja ulkomailla, neutraloimalla 3 500 Daesh / ISIS-terroristia ja pidättäen 5500. Valtakunnallisissa huumeiden ja terrorismin vastaisissa operaatioissa Soylu kertoi, että Turkki takavarikoi 43 miljoonaa kannabiksen juuria 15 miljardin turkkilaisen liiran (2,5 miljardia dollaria) arvosta vuonna 2019. Turkki on taistellut huumeterrorismia vastaan ja takavarikoinut tänä vuonna yli 40 tonnia marihuanaa.

Turkki on tuhonnut 2700 YPG / PKK-terroristien turvapaikkaa ja takavarikoinut 600 radiopuhelinta, kahden viime vuoden aikana.

Turkin, Yhdysvaltojen ja EU: n terroristijärjestöksi nimeämän PKK: n yli 30 vuotta kestäneessä Turkin vastaisessa terrorikampanjassa heidän vastuullaan on 40 000 ihmisen kuolemat, mukaan lukien naiset, lapset ja pikkulapset. YPG on PKK: n Syyrian sivukonttori.

Syyrian väestö Istanbulissa

Turkin suurimman kaupungin syyrialaisten lukumäärästä Soylu kertoi, että Istanbulissa asuu noin 474 679 syyrialaista, kun taas lähes 100 000 rekisteröimätöntä syyrialaista lähetettiin muualle.
”Annoimme kansalaisuuden 110 000 syyrialaiselle. Heistä 53 000 oli aikuisia ja 57 000 oli lapsia ”, hän sanoi ja lisäsi Turkin kansalaisuuden saanee ovat pääasiassa ammatinharjoittajia, kuten opettajat, lääkärit, insinöörit, liikemiehet ja tutkijat.

Soylu kertoi, että Turkissa pidettiin vuonna 2019. Noin 445 000 laitonta maahanmuuttajaa. Hän syytti länsimaita maahanmuuttaja-aallosta tarkentamatta yksityiskohtia. Hänen mukaansa kotimaihinsa palautettiin tänä vuonna yhteensä 105 000 laitonta siirtolaista, hän lisäsi, että viime vuonna heitä oli noin 68 000. Syyrian verisen sisällissodan puhkeamisen jälkeen vuonna 2011 Turkki on ottanut noin 3,7 miljoonaa pakenevaa syyrialaista, mikä on tehnyt siitä maailman suurimman pakolaisten vastaanottaja maan.

Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene

Turkin sisäministeri on eronnut tehtävästään!