Turkin tavoitteena on lisätä uskonnollista matkailupotentiaalia

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Uskonto
Sumelan luostari, Trabzon/Turkki Kuva: flickr.com

Turkin tavoitteena on lisätä uskonnollista matkailuuskonnollinen matkapotentiaalia

Turkki kattaa alueen, joka on ollut tuhansien vuosien ajan lukemattomien uskonnollisten ryhmien koti. Maa pyrkii nyt vapauttamaan uskonnollisen matkailupotentiaalinsa monipuolistaakseen matkailukohteitaan.

MAINOS!

Kulttuuri- ja matkailuministeriö sisällytti uskonnollisen matkailun 2023-luvun turististrategiaohjelmaansa vetoomuksena lisätä enemmän kansainvälisiä matkailijoita. Tavoitteena on saavuttaa 75 miljoonan kävijän huippu kyseiseen päivämäärään mennessä – lukumäärää tarkistetaan 50 miljoonasta. Tätä varten ministeriö on suunnitellut uskonnollisen reitin yli maan, ja viisi uskonnollista matkailukeskusta on jo osoitettu aloitteen kärjessä.

Istanbulin matkailuyhdistysten (ISTTA) puheenjohtaja İbrahim Halil Korkmaz sanoi että Turkki on monien erilaisten matkailumahdollisuuksien, kuten gastronomian, terveyden, kulttuurin ja kongressimatkailun kaltaisilla alueilla, jo saavuttanut melkein alkuperäisen tavoitteensa (vuodeksi 2023) houkutella 50 miljoonaa turistia kaksi vuotta aikataulua edellä. Korkmaz kertoi sunnuntaina ja lisäsi, että maa on nyt laajentamassa tavoitteitaan kiinnittämällä enemmän huomiota uskonnolliseen matkailuun.

Turkki on uskonnollisen matkailupotentiaalin kannalta edullisessa asemassa, koska sillä on runsaasti paikkoja, jotka ovat merkittäviä paitsi muslimien lisäksi myös useiden uskonnollisten seurakuntien seuraajille, sivilisaatioiden historiallisena kohtaamispaikkana.

Yksi uskonnollisena matkailukeskuksena pidetty kaupunki on Şanlıurfassa, kaakkoisosassa Turkkia. “Profeettojen kaupungiksi” kutsuttu kaupunki houkuttelee kävijöitä etsimään Abrahamin polkua. Kaupunki tunnetaan siitä missä Abraham heitettiin tuleen ja tuli Jumalan pelastamaksi. Polku, jonka Abrahamin kerrotaan kulkeneen, päättyy nykypäivän Palestiinaan ja on merkittävä useille yhteisöille, mukaan lukien muslimit, juutalaiset, kristityt, alevit ja samarialaiset.

Turkissa on tiettyjä kristinuskon kannalta merkittäviä paikkoja, koska joidenkin kaupunkien uskotaan olleen kristittyjen pyhiinvaellusmatkoilla. Pyhän Paavalin kirkko Tarsuksen alueella Länsi-Turkin maakunnassa Mersinissa on yksi niistä, jossa “Tarsuksen Paavalin” uskotaan syntyneen ja vetänyt puoleensa miljoonia kristittyjä pyhiinvaeltajia, jotka kastettiin vedellä pyhästä kaivosta. Yksi tärkeä kristillinen paikka on Neitsyt Marian koti İzmirin Selçuk-kaupunginosassa, Länsi-Turkin kaupungissa, jossa Neitsyt Marian taivaaseen pääsyn uskotaan tapahtuneen, ja se juontaa juurensa apostoliseen aikaan. Se on ollut kristittyjen pyhiinvaeltajien suosittu paikka sen löytöstä lähtien 1800-luvulla.

Neljännen vuosisadan pyhä Nikolaus, joka tunnetaan myös nimellä Barin Nikolaus tai Myran Nikolas, pyhä, joka on inspiroinut joulupukin kaupallistettua hahmoa, syntyi myös nykyisessä Turkissa. Pyhää muistetaan kotikaupungissaan – nykypäivänä Turkin eteläisen Antalyan maakunnan Demren kaupunginosassa. Siellä on joka vuosi juhlallisuuksia, joita johtaa muunmuassa Phanar Kreikan ortodoksinen patriarkaatti, Istanbulissa sijaitseva kirkko, jonka seuraajia on sekä Turkissa että muualla maailmassa. joka vuosi juhlallisuuksilla, joita johtaa Phanar Kreikan ortodoksinen patriarkaatti, Istanbulissa sijaitseva kirkko, jonka seuraajia on sekä Turkissa että muualla maailmassa.

Vastaanottamalla kymmeniä tuhansia turisteja muslimimaailmasta joka vuosi, Turkissa on myös Abu Ayyub al-Ansarin hauta, joka oli profeetta Muhammadin seuralainen ja merkittävä soturi muslimikampanjassa valloittaa Konstantinopol, hän kuoli vuonna 672. Hauta sijaitsee alueella, joka tunnetaan nimellä Eyüp, jolla nimellä marttyyri tunnetaan turkiksi.

Turkin kaupungissa Konyassa on myös kuuluisa hauta ja museo, joka on omistettu maailmankuululle sufi-mystiikolle Rumille. Mevlana Jalal ad-Din ar-Rumi oli islamilainen mystiikko ja filosofi, joka asui Konyassa 791 vuotta sitten. Hän uskoi kärsivällisyyden tärkeyteen ja eteenpäin ajatukseen siitä, että etiikka ja tieto on arvostettava ajallisen ja aineellisen tason yläpuolelle.

Korkmaz kertoi myös, että konferenssimatkailulle annetaan samanlainen vauhti vuoden 2023 matkailualan toimintasuunnitelmien saavuttamiseksi. Hän korosti, että he odottivat kongressimatkailun merkittävää kasvua tulevina vuosina risteilyalusten ja urheilumatkailun lisääntymisen myötä.

Lähde: dailysabah.com

Helena Ergene

Erciyes pyrkii lisäämään osuuttaan matkailussa