Turkin puolustusteollisuus on kehittynyt huimaa vauhtia

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Kuva: millisavunma.com
Kuva: millisavunma.com

Turkin puolustusteollisuus on kehittynyt huimaa vauhtia

“Turkin kansan suurin varas”

İstinye Yliopistosta Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın mukaan PKK-terrorijärjestö on “Turkin kansan suurin varas”.  Terrorijärjestö on varastanut Turkin kansan hyvinvointia, onnellisuutta, solidaarisuutta monta vuotta. PKK-terrorijärjestö on räjäyttänyt pommeja turistikaupungeissa, on pakottanut muuttamaan ihmisiä maaseudulta kaupunkeihin terrorisoimalla jne. Turkki olisi nyt hyvinvointivaltio ellei olisi PKK. Turkin valtio on tuhlanut arvioiltaan 240 miljardia dollaria tähän mennessä. Nämä rahat olisi voitu sijoittaa kansan hyvinvointiin ja kehittymiseen.

MAINOS!

PKK:n tehtävä on sabotoida kansan hyvinvointia. Se on rikollisten perustama järjestö. Se salakuljettaa huumeita, ihmisiä, öljyä ja vaikka mitä. Järjestöllä on suuria laittomia tuloja. PKK kouluttaa alaikäisiä lapsia. Antaa aseita pikkulapsille. He ovat tuhonneet kaupunkien ja kylien infrastruktuuria. Haluan lisätä sen että Turkin valtiokin on tehnyt virheitä. Nämä virheet eivät oikeuta tappamaan ihmisiä tai terrorisoimaan koko kansaa. Lahde: aksam.com.tr

Turkki ei pystynyt kehittämään kansan hyvinvointia PKK:n takia moneen vuoteen.

Turkki on Naton jäsenmaa. Tuntuu siltä käytännössä ettei Turkki kuulu Natoon ja Euroopaan vaikka toistetaan monta kertaa että Turkki on Euroopan liittolainen ja EU:n jäsen ehdokas. Onko uskottavaa teistä? Turkista on ollut riippuvainen länsi-maista monesta asiasta alkaen talous, puolustus jne. Turkki on yrittänyt ratkaista terrori ongelman viime vuosina. Turkki jopa neuvotteli terrorijärjestön kanssa että järjestö luopuisi aseista. PKK suostui luovuttaa aseet ja myöhemmin jostain syystä se muutti mielensä. Turkki muutti strategiaa ja päätti siivota PKK-terrorijärjestön Turkista.

Turkki tajusi silloin että asemyyjä maat kuten USA, Saksa ja Israel ovat tuoneet vaikeuksia Turkille. USA jarruttaa asekauppaa, varaosien myyntiä. Sama USA antaa ilmaiseksi terroristi järjestöille ilmaiseksi tuhansija rekkalastillisia aseita joita ei Turkille myy. Saksa ei halua että aseet käytetään PKK-terrorijärjestöä vastaan jne. USA ei myynyt lennokkeja, puolustus ohjuksia jopa käsiaseita ei myynyt Turkille. Esimerkkejä on niin paljon. Turkki myy nykyään aseita USA:lle ja monille maille. Turkki on mukana myös kumppanina kehittämässä viidennen sukupolven F-35 hävittäjä lentokoneita. Turkki toimittaa F-35 hävittäjiin monia osia ohjuksista alkaen.

Erdoğanin hallitus päätti kehittää Turkin puolustusteollisuutta 15 vuotta sitten.

Projekteissa monet insinöörit kuoli ilman syytä. Ykskaks suurissa projekteissa toimivat nuoret insinöörit tekivät itsemurhia. Tule mieleen että jotkut tahot eivät halunneet Turkin puolustusteollisuuden kehittyvän. Haluttiin että Turkki pysyy aseenostaja maana. Turkissa on nyt monet projektit toteutuneet. Turkki on yllättänyt monia maita. Turkki valmistaa nykyään helikoptereita, lennokkeja, tankkeja, sotalaivoja, sukellusveneitä, lentotukialusta, ohjuksia jne.

Tästä linkistä löytyy Turkin projektit: millisavunma.com. Turkki kiittää liittolaisia että he eivät myynneet Turkille aseita. Turkin puolustusteollisuus on kehittymässä huimaa vauhtia. STOCKHOLM INTERNATIONAL PEACE RESEARCH INSTITUTE (SIPRI):n valmistama raportin mukaan Turkin asevienti on noussut 170 % vuonna 2009-2013.

Ali Ergene

Turkin maaseutu “Kuvagalleria”-1

Tietoa Ali Ergene 1157 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.