Turkki, EU “pyrkivät luomaan parempia siteitä”

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Şimşek ja Katainen

Turkki, EU “pyrkivät luomaan parempia siteitä”

Katainen sanoi Şimşekin kanssa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että EU ja Turkki ovat “strategisia kumppaneita”. “Me tarvitsemme toisiamme menestymään taloudellisesti ja ratkaisemaan suuria yhteisiä kansainvälisiä haasteita”, hän lisäsi.
Katainen totesi, että kahdenvälisten suhteiden pitäisi parantua “kun olosuhteet ovat oikeita”, mikä viittaa Turkin oikeusvaltion ja perusoikeuksien huolenaiheisiin.

MAINOS!

“Tänään tapaaminen on yksi meidän strategisista kokouksista, jotka avaavat tien rakentavaan vuoropuheluun tulevina vuosina”, hän lisäsi.
Şimşek totesi, että Turkki ja EU ovat selvästi pysyneet vahvoina kumppaneina ja pyrkivät varmistamaan, että Ankara on edelleen sitoutunut säilyttämään EU: n arvot.

Talous- ja rahoitusasiat, verotus ja tulliasioista vastaava komissaari Pierre Moscovici ja kauppaa käsittelevä komission jäsen Cecilia Malmström osallistuivat myös taloudelliseen vuoropuheluun.
Şimşekin mukana oli talousministeri Nihat Zeybekci ja tulli- ja kauppaministeri Bülent Tüfenkci. Keskusteluihin osallistui myös EU: n ja Turkin liike-elämän edustajien edustajia.

“EU: n ja Turkin tulliliittoa koskevan sopimuksen päivitys on kaikkien edun mukaista”.Şimşek korosti, että EU: hun liittyminen on edelleen “välttämätön tavoite” hänen maalleen. “Vauras ja vakaa Turkki on Euroopan etujen mukaista”, hän lisäsi.
Varapääministeri vaati myös uutta kauppasopimusta, joka vapauttaa kaikki palvelualat ja julkiset hankinnat EU: n kanssa ja lisää, että Turkin talous lähenee EU: n taloutta.

“Turkilla on erittäin vahva pankkisektori. Koulutusmenot ja sisäisten ja ulkoisten investointiympäristöjen parantaminen ovat uudistuksen prioriteetteja “, Şimşek sanoi.
“Olemme syvästi sitoutuneita tekemään uudistuksia edessämme olevista haasteista huolimatta. Turkki joutuu jatkamaan terrorismin uhkaa. Hätätilanne ei ollut poliittinen liike vaan pikemminkin välttämätön väline vaikeina aikoina “, hän lisäsi.

Lähde: hurriyetdailynews.com

Terveysministeri: Vanhukset, me tarvitsemme teidän rakkautta ja elämän kokemusta

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.