Korona rajoituksia Ramadanin aikana Turkissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan julkaisi sarjan toimenpiteitä muslimien pyhälle Ramadan-kuukaudelle sanoen, että maa siirtyy osittaiseen lukitukseen Ramadanin kahden ensimmäisen viikon aikana koronaviruksen tapausten vähentämiseksi.

MAINOS!

Turkin sisäasiainministeriö julkaisi varhain keskiviikkona julkisen ilmoituksen koronavirustoimista, jotka on toteutettava osana osittaista sulkemista muslimien pyhän Ramadan-kuukauden aikana. Kaikille maan maakunnille 81 lähetetyn ilmoituksen mukaan maakunnat määrittelevät noudatettavat säännöt ja maakunnallisesti toteutettavat koronavirustoimenpiteet.

Uusien ja tiukempien toimenpiteiden mukaan arkipäivän ulkonaliikkumiskielto määrätään maanantaista perjantaihin kello 19.00–5.00, kun taas julkisen sektorin työaikaa on lyhennetty klo 16.00. Julkiset toimistot suljetaan klo 16.00. Uusia aukioloaikoja sovelletaan keskiviikosta 14.4.2021 alkaen.

Samoina aikoina kaukoliikenne on keskeytettynä, paitsi hätätapauksissa. Yli 65-vuotiaat ja alle 18-vuotiaat eivät saa käyttää julkista liikennettä. Julkisen liikenteen istumapaikkojen määrä rajoitetaan 50 prosenttiin 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat ja alle 18-vuotiaat voivat mennä ulos viikonloppuisin rajoitetusti. 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat ihmiset voivat mennä ulos klo 10.00–14.00 ja alle 18-vuotiaat 14.00–18.00. voimassa 17.5.2021 asti.

Vieraita ei oteta vastaan sosiaalisen suojelun / hoivakeskuksissa, kuten hoitokodeissa ja kuntoutuskeskuksissa, Ramadan-loman loppuun asti 17.5.2021. Raskaana olevat naispuoliset työntekijät sekä ne joilla on alle 10-vuotiaat lapset ja kroonista sairautta sairastavat työntekijät siirretään hallintovapaalle. Yksityistä sektoria kannustetaan toteuttamaan samat toimenpiteet.

Ravintoloille ja kahviloille vain noutopalvelu ja tilaaminen kotiin sallittu. Ramadan-loman loppuun asti 17.5.2021. Hotellit saavat palvella vain omia asiakkaitaan. Uskonnolliset iftar-illalliset päivittäisen paaston rikkoutumisen merkitsemiseksi peruutetaan, eikä vastaavia tapahtumia pidetä majoituskeskuksissa tai asunnoissa.

Häiden pito paikat, urheilukeskukset, kentät ja pelihallit, kuntokeskukset, uima-altaat ovat kiinni. Koulut palaavat etäopetukseen lukuun ottamatta lukion ja yliopiston pääsykokeisiin valmistautuvia luokkia. Valtiosta riippumattomien järjestöjen tai julkisten laitosten ja organisaatioiden laajamittaista toimintaa ei sallita osana uutta osittaista ulkonaliikkumissuunnitelmaa.

Lähde: dailysabah.com
Lähde: aa.com.tr

Helena Ergene