Skandaali Euroopan Parlamentissa

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa!

Kreikkalainen rasisti parlamenttaarikko
Kreikkalainen rasisti parlamenttaarikko

Skandaali Euroopan Parlamentissa

Turkin parlamentin puhemies lähetti perjantaina Euroopan parlamentin (EP) puheenjohtajalle kirjeen, jossa tuomittiin äskettäinen Brysselissä tapahtuma, johon osallistuivat YPG / PKK-terroriryhmän johtajat ja kannattajat.

MAINOS!

“Tuomitsen voimakkaasti tämän skandaalin aiheuttavan tapahtuman. Ei pidä unohtaa, että terrorismi ei ole vain Turkin vihollinen, vaan myös yhteinen vihollinen Euroopalle ja maailmalle”,  Mustafa Sentop kirjoitti kirjeessä EP: n puhemiehelle David Sassolille.

“Tapahtuma on häpeällinen päivä EP: lle, joka väittää olevansa oikeuden ja kansainvälisten arvojen puolustaja”, lukee kirjeessä. Sentop sanoi, että tapahtuma oli yritys laillistaa YPG / PKK-terroriryhmä ja ilmaisi Turkin voimakkaan vastalauseen tapahtumasta.

Turkin parlamentin puhemies, Turkin ulkoministeriö ja presidentin tiedottaja tuomitsee viimeisimmän tapahtuman, koska  tuomitsivat kovin lausein Euroopan parlamentin kaksi naamaisuutta tällä viikolla.

Ministeriön mukaan tapahtuma “terroristijärjestöjen syrjintä periaate on sivutettiin”. Hän kritisoi Euroopan parlamenttia “avoimesti tukemasta terrorismia” antamalla terroristien johtajille mahdollisuuden “levittää propagandaa ja ajamaan uhkia Turkkia ja presidentti Recep Tayyip Erdogania vastaan”.

Turkin presidentin edustaja kutsui tapahtumaa “kiusalliseksi skandaaliksi” ja sanoi, että jokaisesta, joka isännöi tällaisia ​​murhaaja ​​terroristeja, tulee “osalliseksi rikoksista”. EP järjesti keskiviikkona pääkonttorissaan Belgian pääkaupungissa Euroopan unionin, Turkin, Lähi-idän ja kurdien konferenssin. Siihen osallistuivat YPG / PKK-terroristijärjestön johtajat – Adem Uzun, Remzi Kartal ja Zubeyir Aydar -, jotka kuuluvat Turkin etsimien terroristien listan punaiseen ylä ryhmään.

YPG / PKK – jonka Turkin, Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin on lueteltu terroristijärjestöksi – on yli 30 vuotta kestäneessä Turkin vastaisessa terrorikampanjassa vastuussa 40 000 ihmisten kuolemasta, mukaan lukien naiset, lapset ja vauvoilla.

Tämä ei ole ensimmäinen skandaali Euroopan Parlamentissa viime aikoina. Kreikkalainen rasisti parlamenttaarikko repi Turkin lipun puheensa aikana Euroopan Parlamentin täysi istunnossa.

Lähde: aa.com.tr

Ali Ergene

Turkin ja Euroopan väliset jännitteet korkealla

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.