Vallankaappauksen yrittäjille on annettu elinkautisia Turkissa

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Istanbul
Bosporinsilta, Istanbul

Vallankaappauksen yrittäjille on annettu elinkautisia Turkissa

Turkin median mukaan Turkin sotilasvallan- keskeisille epäillyille on annettu useita elinkautisia. Elinkautisia saaneiden henkilöiden määrä on 27. Monet ovat saaneet elinkautisia tuomioita moneen kertaan.

MAINOS!

Oikeuden käynnin istunnossa luettiin tuomioita vallankaappausyrityksen keskeisessä roolissa oleville henkilöille. Useita valtion rakennuksia pommitettiin vallankaappaus yrityksessä 15. heinäkuuta 2016. Yksi niistä on Turkin parlamenttirakennus.  Rikokseen osallistuneet valtasivat myös valtion televisiokanavan ja monia tärkeitä paikkoja Turkissa.

Sotilasvallan kaappausyrityksessä kuoli yli 300 ihmistä ja 1491 ihmistä loukkaantui vuonna 2016. Siviilit turkkilaiset taistelivat paljain käsin kaduilla panssareita vastaan.

Turkki syyttää vallankaappausyrityksestä islamistista Gülen-verkostoa (FETÖ). FETÖ-liikettä johtaa Pennsylvaniassa asuva itseoppinut huha-saarnaaja Fethullah Gülen. Se pyöritti ennen vallankaappausyritystä useita kouluja, yliopistoja ja omaa mediaa Turkissa ja monessa maassa. Monet järjestön jäsenet työskentelivät valtion viroissa.

Minä olen myös törmännyt niitä Suomessa monta monta vuotta sitten. He jakoivat FETö:n esitteitä minulle monta vuotta sitten. He yrittivät pyörittää yksityiskoulua täällä Suomessakin.

Lähde: sabah.com.tr

Ali Ergene

Turkin vallankaappausyrityksestä 2 vuotta

Tietoa Ali Ergene 1155 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.