Vanhat turkkilaiset ammatit – Tynnyrin valmistaja

Egean Suomaliset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Vanhat turkkilaiset ammatit – Tynnyrin valmistaja

86 vuotias turkkilainen pappa on edelleen töissä lapsenlapsen kanssa Turkin Iznikissä. Vanha mies on harjoittanut tätä ammattia 72 vuotta. Hän oli 12 vuotta vanha kun hän aloitti tämän ammatin oppimisen.  Hän on oppinut tämän ammatin omalta isältä. Hän opettaa sıtä nyt lapsenlapselle. Vanha pappa valmistaa puusta eri kokoisia tynnyreitä. Yhden tynnyrin valmistus kestää vähintään 2 päivää.

MAINOS!

Vanha pappa rakastaa tätä ammattia niin paljon vaikka hän on menettänyt osan 10 sormesta tätä ammattia harrastaessaan. Hän näyttää sormia meille. Pappa sitkeästi käy töissä edelleen. Työtapaturmat ja ikä eivät estä pappaa.

Hänen lapsenlapsi kertoo että tynnyreiden hinnat vaihtelee koon mukaan 500 – 5000 Turkin Liiraa. Tilauksia on niin paljon että he eivät voi ottaa kaikkia tilauksia vastaan. Koska heillä ei ole työntekijöitä. Nuoret eivät halua harrastaa tätä ammattia enää. Hän on tehnyt tätä ammattia 1,5 vuotta papan kanssa. Hän aikoo saada elantonsa tällä ammatilla loppuikänsä tai niin kauan että tilaukset riittäävät. Pappa valmistaa puusta ayraniin tekoon tarkoitettua “Yayık”

Tynnyrit valmistetaan yleisesti punaisesta männystä (kızılçam) ja yksi tammi laji akkozakista Turkissa.

Ali Ergene

Lähde: Turkin media

Yayık

Vanhat turkkilaiset ammatit – Miesten räätäli (Erkek Terzisi)

Tietoa Ali Ergene 1156 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.