Marmaris on käymisen arvoinen

Egean Suomalaiset Yhdistys toimii Turkin Kuşadasıssa

Mainos

Marmaris
Kuva: Facebook sivu Turkey Marmaris

Marmaris on käymisen arvoinen

Marmaris on satamakaupunki ja turistikohde Välimeren rannalla Turkissa. Se sijaitsee Anatolian lounaisosassa, Muğlan maakunnassa. Kaupungin tärkein tulonlähde on matkailu, joka pääasialliseti alkoi vasta 1980-luvulla, jolloin pieneen kalastajakylään alettiin rakentaa hotelleja.

Päivän alennuskoodiEgean Suomalaiset Yhdistys MAINOS

Historioitsija Herodotuksen mukaan Marmariksessa oli linna jo 3000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Kaupungin perustamisvuodesta ei ole varmuutta, mutta 500-luku eaa. kaupunki tunnettiin nimellä Physkos, ja sitä pidettiin osana Kaariaa. Hellenistisellä kaudella Aleksanteri Suuri valloitti Kaarian, ja linna piiritettiin. Asukkaat polttivat linnan arvoesineet ja pakenivat vuorille. Valloittajat tunsivat linnan strategisen arvon ja korjasivat sen vaurioituneet osat. Sinne majoitettiin satoja sotilaita, kunnes pääarmeija palasi kotiin.

Ottomaanien valtakunta aloitti 1400-luvulla nousunsa, kun sulttaani Mehmed II onnistui valloittamaan ja yhdistämään lukuisat Anatolian heimot ja kuningaskunnat. Sulttaani Suleiman Suuri rakennutti Marmariksen linnan uudelleen vuonna 1522. Vuodesta 1979 linnaa on restauroitu alkuperäiseen kuntoonsa, ja se toimii museona.

Marmariksessa vallitsee Välimeren ilmasto, eli kesät ovat pitkiä, kuumia ja kuivia, talvet sateisia. Sateet ovat epätodennäköisiä toukokuusta lokakuuhun. Kesäisin, varsinkin heinä-elokuussa lämpötila voi nousta yli 40 celsiusasteeseen. Lokakuukin on vielä lämmin ja aurinkoinen, joskin sateita voi jo loppusyksystä esiintyä. Talvet, jotka alkavat yleensä marraskuussa, ovat sateisia ja leutoja. Suurin osa vuotuisesta sademäärästä sijoittuu talvelle, jolloin tulvat ovat yleisiä.

Lähde: fi.wikipedia.org

Marmaris on yksi Välimeren alueen tärkeimmistä turistikeskuksista

Mainos

Tietoa Ali Ergene 977 Articles
Turkin Uutisten & Egean Suomalaiset Yhdistyksen perustaja! Turkin Uutisten päätoimittaja.