Turkkilainen lihapulla ohje

Google mainos

LihapullaT
Kuva: pxhere.com

Turkkilainen lihapulla ohje

Vesirinkeli eli bageli (ruots. bagel tai beigel, engl. bagel tai beigel), joka tunnetaan myös nimellä vesidonitsi, on donitsin muotoinen leivonnainen, joka valmistetaan yleensä hiivasta, vedestä, suolasta ja vehnäjauhoista. Vesirinkelin nimi viittaa niiden valmistustapaan, jossa rinkeliä kiehautetaan pikaisesti vedessä ennen paistamista. Rinkelit voidaan syödä sellaisenaan tai esimerkiksi leivän tapaan – margariinin ja muiden täytteiden kera.

Kun vesirinkelin taikinaan lisätään voita, puhutaan valmiista tuottesta voirinkelinä. Lähde: wikipedia.org

Ainekset:

500 g naudan jauhelihaa
1 juomalasillista kuivattua ja jauhettua leipää
2 kpl sipulia
1/2 nippua persiljaa
1/2 tl mustapipurijauhetta
1 1/2 tl kuminaa
1/2 tl soodaa
1 1/2 tl suolaa

Valmistus:

  1. Raasta sipulit
  2. Hienonna persiljat
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään, vaivaa jonkin aikaa
  4. Anna tekeytyä n. tunnin jääkaapissa
  5. Ota taikinasta n. ruokalusikallisen verran ja muotoile puikulamaisesti
  6. Paista Tariş oliiviöljyssä molemmin puolin

Hyvää ruokahalua!

Türkan Kurkut

Kiinnostaako lisää turkkilaisia ruoka reseptiä?

Google Mainos

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.