Turkkilainen pikaruoka resepti “Menemen”
Tämä on turkkilaista katuruokaa, jota valmistetaan siirrettävillä tulisijoilla bussi- ja rautatieasemilla, satamissa ja levähdyspaikoilla. Se on täyttävä välipala tai ateria. Valmistajasta riippuen munat joko sekoitetaan tomaatti-paprikahöystöön hyytymään tai ne rikotaan höystön pinnalle ja hyydytetään höyryssä kupumaisen kannen alla.
Menemen ( 4:lle )
1 rkl Tariş oliiviöljyä
1 rkl voita
2 punasipulia halkaistuna pitkittäin ja viipaloituna pitkittäin
1 punainen tai vihreä paprika pitkittäin halkaistuna ja suikaloituna
2 pilkottua valkosipulinkynttä
1 – 2 tl punaista chiliä tai
1 suikaloitu tuore punainen chilipaprika ilman siemeniä
1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
1 – 2 tl sokeria
4 munaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Tarjoiluun:
6 rkl turkkilaista jogurttia
1 – 2 murskattua valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta persiljaa karkeaksi silputtuna
Kuumenna Tariş oliiviöljy ja voi paksupohjaisessa paistinpannussa.
Lisää sipuli, paprikasuikaleet, valkosipuli ja chili ja paista sekoitellen, kunnes ainekset alkavat pehmetä.
Lisää tomaatti ja sokeri ja sekoita hyvin.
Kypsennä seosta n. 10 min. kunnes nestettä on haihtunut sen verran, että seos on melko sakeaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Riko munat tomaattiseoksen pinnalle, peitä pannu kannella ja kypsennä, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet.
Vatkaa sillä välin jogurtti ja valkosipuli kulhossa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa seos annoskulhoihin.
Lisää pinnalle persiljasilppua ja valkosipulijogurttia.
Tarjoa kuumana.
Lähde: http://www.keittotaito.com/menemen.html
Kiitos luvasta keittotaito.com:lle